?Bağımsız Denetçi' için son başvuru 3 Ağustos'ta

Bağımsız denetçi olmak isteyen Yeminli Mali Müşavir (YMM) ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin (SMMM) 3 Ağustos'a kadar başvuruları gerekiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçiş döneminde bağımsız denetçi olarak yetkilendirilmek isteyen YMM ve SMMM'lerin Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu gözetiminde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (SAÜSEM) tarafından düzenlenecek olan eğitim programlarına katılmaları gerekiyor.

SAÜSEM Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Zengin, bağımsız denetçi eğitimlerinin örgün ve online olmak üzere toplam 148 saatlik bir program olduğun söyledi. Örgün eğitimlerinde talebe göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep, Samsun ve Erzurum illerinde gerçekleştirilmesi planlandığını belirten Zengin, ?Eğitimlerin tamamlanabilmesi için eğitim sonunda gerçekleştirilecek olan sertifikalandırma sınavından 70 başarı notunun alınması gerekiyor. Sınavda başarısız olan adaylar her üç ayda tekrarlanacak olan sınava katılabilecekler.? dedi.

Zengin, ayrıca, eğitimin tüm süreçlerinin AB normlarına uygun gerçekleştirileceğini, denetim alanındaki eğitimlerin bir kısmının yabancı hocalar tarafından yürütüleceğini vurguladı.

Bu programa, mesleki alana ilişkin lisans eğitimi ve staj süreleri dahil olmak üzere mesleki kıdemi 15 yılı tamamlamış olanlar müracaat edebiliyor. Başvurular, www.kgk.sakarya.edu.tr adresinden online olarak gerçekleştiriliyor.

Bağımsız denetçi olmak isteyen YMM ve SMMM'lerin 3 Ağustosa 2012 tarihine kadar www.kgk.sakarya.edu.tr adresinden online olarak başvurmaları gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber