Hasta, Bakan Şimşek'ten sınavı geçmek için yardım istedi

Memleketi Batman'da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hasta ziyaretinde ilginç bir istekle karşı karşıya kaldı. 3 kez özel güvenlik sınavına girip kazanamadığını belirten Mahsum Akan isimli genç Bakan Şimşek'ten sınavı geçmek için destek istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 23:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı ve Batman Milletvekili Mehmet Şimşek, taziye ve ev ziyaretleri için Batman'a geldi. Batman Valisi Ahmet Turhan ile beraber hastaneye giden Bakan Şimşek'i, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçı ve Hastane Başhekimi Dr. Adnan Tuna ve hastane çalışanları karşıladı.

Hastanede yatan hastaları ziyaret edip karanfil veren Bakan Şimşek, hastanede yatan bir gencin ilginç isteği ile karşı karşıya kaldı. Üç sefer Özel güvenlik sınavına girip kazanamadığını belirten Mahsum Akan Bakan Şimşek'ten sınavı kazanmak için destek istedi.

Mahsum Akan, hal hatırını soran Bakan Şimşek'e 3 defadır özel güvenlik sınavına girdiğini ve yaklaşık 3 bin TL?de borcu olduğunu söyleyerek ?çok az bir puanla sınavı kazanamıyorum sizden yardım bekliyorum? dedi.

Bu istek üzerine Bakan Şimşek ?sınavı kazandırma diye bir şey yok. Sen sınavını geçeceksin bizim tek yardımımız şu olur. Alınanların hakkıyla hukuku ile alınması adalet üzerine tesis edilmesini sağlamaktır. Bizim yapabileceğimiz en büyük yardım budur. Geçmişte herkes kendine bir kontenjan almış adaletsiz bir uygulama vardı. Biz adaletten yanayız. Öbür türlü yardım ise siz çalışacaksınız eğitim için ilave çaba gerekiyorsa onun mekanizmalarını harekete geçiririz.? dedi.

3-4 defadır dosya açtığını ve her kayıt yaptığında 700 ile bin TL arası para istendiğini belirten Akan, ?Özel güvenlik sınavı için yeni bir dosya açtım dosya parasını maddi durumum olmadığı için ödeyemedim maddi yardım istedim.?dedi.

Bakan Şimşek ve beraberindekiler hasta ziyareti sonrasında Batman Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunan polis evine geçerek Batman Valiliğinin basın mensupları için düzenlediği iftar sofrasına katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber