'Termal bölgelere geriatri merkezi kurup, Avrupa'nın yaşlılarına bakabiliriz'

Dünyanın en zengin termal kaynaklarına sahip Afyonkarahisar'da, termal bölgelere kurulacak yaşlı bakım evlerinde Avrupa'da 4 bin euroya yapılan tedavinin bin euroya yapılabileceği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 06:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Gazlıgöl Pala's Premium Genel Müdürü Mehmet Başaran, Afyonkarahisar'da termal bölgelerde kurulacak olan yaşlı bakım evleri sayesinde 10 kat daha fazla girdi elde edilebileceğini söyledi. Gazlıgöl'ün şifalı sularının mineral zenginliği ve içme özelliğinden dolayı dünyada bir numara olduğunu ifade eden Başaran, bu avantajı iyi kullanarak yapılacak bir kaç yatırımla özellikle Avrupalı yaşlı turistlerin buralara çekilebileceğine dikkat çekti.

Termal bölgelerde yaşlı bakım evleri kurabileceklerini ifade eden Başaran, "Avrupalı yaşlıların eklem sorunları var, bizim de bunlara iyi gelen sularımız var. Almanya'da bir yaşlının bakımı 3?4 bin euroya mal oluyor. Biz bir geriatri (yaşlı tıbbi bakımı) merkezi kurarak bunu bin eurodan yapabiliriz. Almanya, Norveç ve Finlandiya'da bir hayli yaşlı nüfus var. Oralardan hatırı sayılır müşteri çekebiliriz. Böyle bir durumda sadece Afyonkarahisar'ın gelirleri 10 kat artabilir." dedi.

Bununla birlikte sektörün önündeki en önemli problemin, yıkıcı rekabet olduğunu ileri süren Başaran, şunları söyledi: "Şu an bölgenin önemli otellerinde fiyat rekabeti var. Rekabetten dolayı gecelik konaklamalar 50?55 liraya geriliyor. Diğer yandan otel maliyetleri bu rakamları aşıyor. Buna bağlı olarak kalite 3 kat geriliyor. Bu, yeme içmede de hizmette de böyle. Fiyat kırma kaliteye darbe vuruyor. Çünkü hizmet sektörünün maliyeti çok. Deniz oteline göre 4?5 katı yatırım ile müşterilerin dolu dolu vakit geçirebileceği mekanlar yapmalıyız. Bunun içinde fiyat rekabetinde değil, yatırım rekabetinde bulunmalıyız."

Başaran, dünyanın en ılık ve en gazlı suyunun Gazlıgöl'den çıktığını, dünyada bir benzerinin daha bulunmadığını, sağlığa pek çok faydasının yanı sıra odalardaki musluktan çıktığı haliyle maden suyu olarak içilebildiğini anlattı. Beldedeki şirketlerin markalaşabileceklerini ve markanın yanında ulaşımın da önemli olduğunu vurgulayan Başaran, Afyonkarahisar'ın yakında hizmete girecek Zafer Havalimanı ve yüksek hızlı tren sayesinde oldukça şanslı olduğunu dile getirdi.

Mehmet Başaran, yatırımlar için verilecek bir kaç destek sayesinde Gazlıgöl'ün uluslararası termal turizm merkezi haline gelebileceğini belirtti. Başaran, aksi takdirde yıkıcı rekabetin devam etmesi ve beldenin marka haline getirilmemesi halinde yapılan boşuna olacağını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber