Topbaş: İstanbul'a fethi anlatan simülasyon merkezi yapacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a Preveze Deniz Zaferi ve İstanbul'un fethini anlatan gelişmiş simülasyon merkezi kurulacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği iftar programına katılmak üzere Çanakkale'ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdullkadir Aksu, AK Parti İstanbul Başkanı Aziz Babuşçu ve milletvekilleri ile birlikte, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Çanakkale Savaşları Tanıtım Merkezini gezdi. Başkan Topbaş, çıkışta duygularını paylaşırken, İstanbul için de müjde verdi. Topbaş, İstanbul'da simülasyon merkezi için çalışma yaptıklarını belirterek, ?Bir çalışmamız var. Biraz daha farklı bir çalışmamız var. Preveze Deniz Zaferi ile ilgili var. Ayrıca İstanbul'un Fethi ile ilgili biraz daha gelişmiş şekilde, panoramik müze değil de simülasyon şeklinde biraz daha farklı boyutta çalışmalar var. Bunlar kısa soluklu değil, uzun soluklu çalışmalar. Hissettirmek, duygulandırmak, yaşatmak anlamında, güzel çalışmalar var? dedi.

Çanakkale Savaşları Tanıtım Merkezi ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Başkan Topbaş, ?Tabii ki Cumhuriyetimizin kuruluşunun çok kolay olmadığını, Çanakkale Muharebesinin gerçekten destan olduğunu burada, simülasyon merkezinde bir kez daha gördük. Onların çektiği ızdırapları hissetmemiz mümkün değil. Ama onların her biri, vatan toprağının bir karışına yabancı asker ayağı basmasın diye, fidanlar olarak, en kutsal varlığı olan canlarını, bu topraklara, Çanakkale geçilmez diye verdiler. Şu anda gönderde bayrağımız dalgalanıyorsa, Türkiye şu anda dünyada etkili bir güç olarak kendini hissettirmeye başladıysa, onların kahramansı destanlarının izleridir. Onların zaferleridir. Onlar istiklal için çalıştılar, çabaladılar. Biz de gelecek adına aynı mücadeleyi veriyoruz. Kendilerini rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber