Yolcu minibüsü süsü verilen araçtaki zulalardan kaçak sigara fışkırdı

Mardin'den yolcu minibüsü süsü verilen bir aracın içerisinde oluşturulan zulalara gizlenen ve İzmir'de piyasaya sürmeye hazırlanan 8 bin 880 paket Gümrük kaçağı sigara Aydın polisini geçemedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre; Mardin'den İzmir'e yüklü miktarda kaçak sigara nakli yapılacağı yönünde alınan bir istihbaratı değerlendiren Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mardin'in Kızıltepe ilçesinden yola çıkan 34 AE 887 plakalı yolcu minibüsünü takibe aldı. Aydın sınırlarına girdiği andan itibaren takibini yoğunlaştıran KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli araç Aydın merkez Efeler Mahallesi Işıklı Kavşağına geldiği anda operasyon için düğmeye bastı.

Polis ekipleri tarafından durdurulan aracın sürücü Selahattin İ. (30) ve araçta bulunan Z.K. (34) ve M.U. (21) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Detektör köpeklerinde katıldığı operasyonda araçta yapılan incelemede yolcu koltuklarının altı, klima konsollarının içerisi, baraj ve döşemelerin altında gizli bölümler oluşturulduğu tespit edildi. Ekipmanlar yardımıyla sökülen zulalara gizlenmiş 888 karton içerisindeki 8 bin 880 paket Gümrük kaçağı sigara polis ekipleri tarafından çuvallara dolduruldu.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden Z.K. ve M.U. ifadelerinin alınmalarının ardından serbest bırakılırken; araç sürücüsü Selahattin İ. Gümrük kaçağı sigara ticareti yapmak suçlamasıyla Aydın Adliyesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber