Hasan Subaşı ve Ali Çetinkaya caddeleri de yenilenecek

Şehir merkezindeki 6 caddenin düzenlemesini tamamlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hasan Subaşı ve Ali Çetinkaya caddelerini de yenileyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Antalya'yı Cadde Cadde Güzelleştiriyoruz? projesi kapsamında ilin önemli caddelerini yeniden düzenleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hasan Subaşı ve Ali Çetinkaya caddelerini de düzenleme karar aldı. Bugüne kadar Işıklar, Atatürk, Kazım Özalp, Güllük, Konyaaltı ve Mehmet Akif caddelerini düzenleyen belediye, bu iki caddeyi de baştan sona yenileyecek.

Hasan Subaşı Caddesi yenileme projesi kapsamında Muratpaşa Camii ile Antalya Valiliği binası arasında kalan yaklaşık 380 metrelik kısım ile Cengiz Toytunç Caddesi ve Kazım Özalp Caddesi kesişiminden Dönerciler Çarşısı'na kadar olan bölümde düzenleme yapılacak. Proje kapsamında, zeminde andezit ve diabaz doğal taşlarla plak, bant, bordür ve küptaş kaplama yapılacak. Kaplama malzemesine uygun olarak engellilerin ulaşımını sağlama amaçlı görme engelli kılavuz çizgileri ve tekerlekli sandalye kullanımını kolaylaştırıcı rampalar yapılacak. Hasan Subaşı Caddesi'nde araç trafiği 2 şerit olarak düzenlenecek. Caddenin doğu yönünde bisiklet yolu projelendirilecek. Caddenin altyapısının yanı sıra aydınlatması da tamamen yenilenecek. Proje kapsamında kaldırımların genişleyen kısımlarında oturma alanları ile uygun noktalara su ve bitki havuzları tasarlanacak.

Ali Çetinkaya Caddesi'nin ise Eski Doğu Garajı ile Meydan Kavşağı arasında kalan yaklaşık 820 metrelik kısmında düzenleme yapılacak. Cadde, doğal taşlarla kaplanacak. Engellilerin rahatlıkla kullanabileceği bir cadde haline dönüşecek caddeye bitki ve su havuzları yapılacak. Oturma alanları yerleştirilecek caddenin elektrik direkleri yenilenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber