48 havuzda 10 bin çocuk daha yüzme öğrendi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının 2. dönemi Perşembe günü tamamlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 Haziran ? 5 Temmuz arasındaki birinci dönem kurslarından sonra 9 Temmuz'da başlayan ikinci dönemle birlikte şu ana kadar toplam 10 bin çocuğun daha yüzme öğrendiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ?Çocuklarımız yüzme öğreniyor, analarımızın yüreği yanmıyor.?

Geçtiğimiz 9 yılda 125 bin çocuğa yüzme öğrettiklerini hatırlatan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ?Yüzme kurslarımız başlamadan önce Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri ve DSİ sulama kanallarına serinlemek amacıyla giren çocuklarımız yüzme bilmedikleri için yaşamlarını tehlikeye atıyorlardı. Her yaz dönemi 100'e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitiriyordu. Yüzme kurslarımızdan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz.? şeklinde konuştu.

Üçüncü dönem kursların 30 Temmuz- 16 Ağustos, dördüncü dönemin ise 27 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini hatırlatan Aldırmaz, kurslara katılanlara havuz kıyafetlerinin ücretsiz verildiğini ayrıca, çocukların fotoğraflı yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlandıklarını vurguladı.

Yüzme kurslarında engellileri de unutmadıklarını kaydeden Zihni Aldırmaz, ?Seyhan ve Yüreğir'deki 2 havuzumuzu sadece engelli gençler için ayırdık. Yaz boyunca engelli gençlerimiz bu havuzda yüzme eğitimi alıyor.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber