2012 TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)'nin basın özgürlüğünün önemini vurgulamak amacıyla her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

The Marmara Oteli'nde düzenlenen programa çok sayıda gazeteci ve davetli katıldı. 1987 yılından bu yana basın özgürlüğünü savunan, bu uğurda çaba harcayan kişi ve kuruluşa ayrı ayrı verilen TGC Basın Özgürlüğü Ödülü, bu yıl gazeteci Ferai Tınç'a verildi. Seçici kurul ayrıca tutuklu gazeteciler adına Basın Özgürlüğü Ödülü'nü Bedri Adanır ve Zeynep Kuray'a verdi. Cezaevinde bulunan Kuray adına ödülü ablası Sema Kuray, Adanır adına ise kardeşi Kadriye Adanır aldı.

Kurum dalında 2012 Basın Özgürlüğü Ödülü bu yıl gazeteciler ve yayıncılar üzerindeki baskıları sürekli dile getirmesi, düşünce ve ifade özgürlüğü üzerinde raporlar hazırlayarak kamuoyunu aydınlatması sebebiyle Türkiye Yayıncılar Birliği'ne (TYB) verildi. Tınç, Kuray ve Adanır'a ödüllerini TGC Başkanı Orhan Erinç, TYB'ye ise TGC Başkanvekili Turgay Olcayto verdi. Törende sürekli basın kartı kullanmaya hak kazanan gazetecilere de plaket takdim edildi.

Törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, "sorunların başında terörist konumunda yargılanan meslektaşlarının geldiğini" söyledi. Hala 90 gazetecinin yargılandığını belirten Erinç, "Özel görevli mahkemelerin usul ve esasta yaptıkları hatalardan dolayı üst düzey yönetici ve yargı görevlilerinin dile getirdiği eleştiri ve suçlamalar gündemdeyken görevlerini sürdürmelerinin sağlanmasını hukukla bağdaştırma olanağı bulamıyoruz. 3. yargı paketi yasalaştırılırken söylenenlerle uygulama arasındaki çelişkiler de Türkiye'nin hukuk anlayışının yetersizliğini ortaya koyuyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber