Ramazan kumanyası üzerinden dolandırıcılık iddiası

Ramazan ayında erzak paketleri üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddia edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekstil üzerine firma kuran dolandırıcıların çalışanlarına dağıtacağını belirterek çeşitli firmalardan para ödemeden aldıkları Ramazan kumanyalarını yarı fiyatına başka firmalara sattığı öne sürüldü. Kıraç'ta bu yöntemle dolandırıcılık yaptığı belirtilen bir zanlı hakkında mağdurlar şikayetçi oldu.

Kozalak Tekstil adı altında firma kuran Bayram A., çalışanlarına dağıtacağını belirterek Kibar Ertürk adlı iş adamından Ramazan paketi istedi. Ertürk, tanesi 100 TL'den 345 koli hazırladı ve Alkan'a gönderdi.

A.'ın söylediği tarihte parasını ödememesinden şüphelenen Kibar Ertürk, kolilerin peşine düştü. Kolilerin bir kamyona yüklendiğini fark eden Ertürk, kolilerin Kağıthane'de bir depoya boşaltıldığını tespit etti. Ertürk, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler kolilere el koydu ve kolileri taşıyanları karakola götürdü.

Karakolda zanlıların verdiği ifade üzerine gerçek ortaya çıktı. İddiaya göre, Bayram A., Ertürk'ten aldığı kolileri İlhan Doğan'a yarı fiyatına sattı. Ertürk'e para ödemeyen A., Doğan'dan parasını peşin aldı. Kıraç Polis Merkezi Amirliği'nde ifade veren Doğan ve Ertürk, dolandırıldıklarını belirterek A.'dan şikayetçi oldu. Polisin gözaltına alarak karakola getirdiği Bayram A. ise iddiaları yalanladı.

Yurtdışından yeni geldiğini savunan A.'nın deposunda çalışanların dolandırıcılık yapmış olabileceğini, bu kişilerin ise kayıtlarının bulunmadığını söylediği öğrenildi. Ancak kolileri taşıyan kamyonun sürücüsünün ise kolileri A'nın sattığını söylediği belirtildi.

İfadelerinin alınmasının ardından taraflar karakoldan serbest bırakılırken dosya savcılığa gönderildi.

Kozalak Tekstil adlı firmanın birkaç ay önce kurulduğunu öğrendiklerini ifade eden Kibar Ertürk, 235 koliyi geri aldığını, 110 kolinin ise kayıp olduğunu söyledi. Ertürk, ?İşçilerine dağıtacağını söylerek aldığı kolileri yarı fiyatına satmış. Parasını ödemeyince şüphelendim ve takip ettik. Kağıthane'de bir yere boşalttıklarını gördük. Kolilerin kime ait olduğunu sorduğumuzda İlhan Doğan, parasını vererek satın aldığını söyledi. Kaç liradan aldığını sorduğumda bizim sattığımız fiyatın yarısına almış. O an dolandırıldığımızı düşünerek polis çağırdım. İfadelerimizi verdik, Bayram A.'dan şikayetçi olduk. Ama serbest kaldı.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber