Ramazan eğlencelerine katılan Başkentlilerden Kızılay'a kan bağışı

Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Parkı'nda düzenlediği Ramazan etkinliklerinin en önemli durağı Türk Kızılayı Ankara Kan Bağış Merkezi, iftardan gece yarısına kadar ziyaretçilerden kan bağışı alıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geleneksel eğlencelerin coşkusu ise hız kesmeden devam ediyor. Başkent'te Ramazan coşkusunun adresi, her akşam iftardan sonra Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Parkı'nda düzenlediği etkinlikler oluyor. Gençlik Parkı, Ramazan coşkusunu doyasıya yaşatan tasavvuf müziği konserleri, temaşa sanatının en güzel örnekleri, çocukların Mahallede Şenlik Var panayırı eğlencesi, havuzda su, ışık ve lazer gösterisi, alışveriş sokağının yanı sıra etkinlikler çok önemli bir sosyal sorumluluğa da ev sahipliği yapıyor. Türk Kızılayı Ankara Kan Bağış Merkezi, Gençlik Parkı'ndaki 4 yataklı çadırı ile duyarlı ziyaretçileri ağırlıyor.

Yaz ayları ve Ramazan'da gönüllü bağışçı sayısında çok ciddi düşüş yaşandığına dikkat çeken Kızılay yetkilileri, "Ramazan ayında bağış düşüyor ancak ihtiyaç azalmıyor. Ramazan öncesi stok yapıyoruz ancak çok çabuk eriyor. Biz de bağış miktarını artırmak için özel çalışmalar, kampanyalar yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyesi hem festival boyunca hem de Ramazan etkinliklerinde bize bu konuda yardımcı olarak, bu sosyal sorumluluk projesine büyük katkı sunuyor." dedi.

Oruç tutan gönüllü bağışçıların, iftardan bir saat sonra rahatlıkla kan verebileceklerini dile getiren Kızılay yetkilileri, kanın yüzde 60-70'inin su olduğunu hatırlatarak, bol su içilmesi ya da sıvı tüketilmesi halinde bağışın ardından da hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı. Oruç tutan vatandaşların hiç kuşku duymadan, rahatlıkla kan verebileceklerini dile getiren yetkililer, "Bağış yapmak isteyen 18 ile 65 yaş arası vatandaşlar, kimlik kartı ile bağış merkezine başvurmaları yeterli. Çadır içerisinde bulunan 3 hemşire ve 1 doktor tarafından, Kan Bağışçısı Sorgulama Formu doldurulduktan ve hemoglobin, vücut ısısı ile nabız ölçümünün ardından bağışa engel bir durum yoksa kan alımı gerçekleştiriliyor. Sağlıklı kadınlar yılda en fazla 3, erkeklerin ise 4 kere bağışta bulunması öneriliyor." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Parkı'nda düzenlediği etkinliklerin her akşam merakla beklenen konserlerinin son konuğu ney ustası Ender Doğan oldu. İstanbul Üniversitesi Klasik Türk musikisi korosunda solist ve ney sanatçısı olarak yer alan, İstanbul Radyosu'nda da bir dönem görev yapan Doğan, tasavvuf müziğin en güzel örneklerini Başkentliler için seslendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber