Tatilini tamamlayan gurbetçiler dönüş yoluna geçti

Trakya'daki gümrük kapılarından yurda giriş yapan gurbetçilerin bir bölümü tatillerini tamamlayarak dönüş yoluna geçmeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genellikle Kapıkule Sınır Kapısı'nı kullanan gurbetçilerin çıkış sayıları her geçen gün artıyor. Haziran-Temmuz döneminde Türkiye'de bulunan gurbetçilerin 55 bin civarında aracı çıkış yaptı.

Yetkililer dönüş yolunda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için gurbetçilere çeşitli uyarılarda bulundu. Yaşadıkları ülkelere doğru yola çıkan gurbetçilerin kaçak malzeme taşımamalarını kaydeden yetkililer, Bulgaristan'ı gündüz geçmek için özellikle sabah saatlerinde sınır kapılarına yönelmemelerini istedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, bekledikleri seviyede gurbetçilerin yurda girişlerinin gerçekleştiğini söyledi. Girişlerde geçen yıla orana küçük bir artışın olduğuna dikkat çeken Yalçın, ?Aldığımız tedbirler sayesinde rakamlar geçen yılla aynı olmasına rağmen herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Sadece 1 Temmuz 8 saat içinde yaklaşık 5 bin aracın gelmesiyle bir yoğunluk oluştu. Onun dışında şikayetlere konu olacak önemli bir sorun yaşanmadı.? dedi.

Bu yıl Pazarkule Sınır Kapısı'nda sürpriz bir yoğunluğun yaşandığını ifade eden Yalçın, bunun da Bulgaristan'daki taksicilerin gurbetçileri yanlış yönlendirmesinden kaynaklandığını kaydetti. Gurbetçilerin dönüşe geçmeye başladığını dile getiren Yalçın, 1 Haziran - 22 Temmuz arasında 55 bin civarında gurbetçi aracının çıkış yaptığını aktardı. Gurbetçilerin rahat bir çıkış yapması için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Yalçın, Bulgaristan gümrüğünün giriş işlemlerini belli bir hızda yapması durumunda herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını sözlerine ekledi.

Gurbetçilerden Mehmet Tufan, yurda girişte biraz sorun yaşadıklarını belirterek dönüşünde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber