Ağar'dan kamu çalışanlarına açık destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2005 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, toplu sözleşme sürecinde, kamu çalışanlarına ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ederek, ''Herkes kamu çalışanlarının üzerinden elini çekecektir, çekmek mecburiyetindedir'' dedi.

Kamu-sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, DYP Genel Başkanı Ağar'ı parti genel merkezinde ziyaret etti. Akyıldız, 15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşmeler sürecinde hükümete götürmek istedikleri talepler konusunda destek ziyaretine geldiklerini söyledi. Özellikle ücretlerde gelir adaletsizliği ve dengesizliğinin düzenlenmesini istediklerini aktaran Akyıldız, GSMH'den çalışanlara ayrılan payın yükseltilmesini, geçmiş 3 yıllık dönemdeki reel kayıpların karşılanmasını istediklerini kaydetti.

Kamu çalışanlarının taleplerinin karşılanması konusunda hükümetin hassasiyet göstermesini beklediklerini ifade eden Ağar, kamu çalışanlarının, öğle yemeği, kreş, ulaşım gibi konularda desteklenmesini istediklerini dile getirdi. Kamu çalışanlarının kaybettikleri itibarının iade edilmesi gerektiğini de söyleyen Akyıldız, yetkililerce kamu çalışanlarının, ''çalışmadan para alan, yan gelip yatan, ATM memurları'' olarak adlandırıldığını söyledi. Kamu Yönetimi Reformu ve Sosyal Güvenlik Reformu konusundaki endişelerini de dile getiren Akyıldız, bunların kamu çalışanlarına ciddi yükler getireceğini ileri sürdü. Akyıldız, ''Toplu pazarlık süreci çetin geçecek'' dedi.

-AĞAR'IN KONUŞMASI-

DYP Genel Başkanı Ağar da Kamu Yönetimi Reformu'nun, reformdan etkilenecek bütün taraflarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve parlamentodaki diğer partilerle uzlaşma içinde hazırlanması gerektiğini söyledi. Türkiye'de, ''tarihte görülmemiş ölçüde vekalet müessesinin önünü açan, zalim bir kadrolaşmanın her türlü yansımalarının görüldüğünü'' öne süren Ağar, ''En alttaki kamu görevlilerine kadar 'benden olmayan burada kalamaz' zihniyetiyle Türkiye yönetilemez. Herkes kamu çalışanlarının üzerinden elini çekecektir, çekmek mecburiyetindedir'' dedi.

Kamu çalışanlarının, hizmetlerin kolay ve rahat yürütülmesini sağlayacak metotların bulunması ve uygulanması yoluyla vatandaşlara daha rahat hizmet edeceklerini kaydeden Ağar, ''Ancak millete hizmet eden insanları milletin sırtında asalak gibi takdim eden Başbakan'ın söylemlerine açıkça karşıyız. Bu İşsizleri çalışanlar üzerine saldırtmaktır'' diye konuştu. Toplu sözleşme döneminde çalışanların yanında olma sözü veren Ağar, ''Doğrudan doğruya iç meşruiyet endişesiyle hareket edenler dış dayatma ve baskılara karşı boyun eğerek dünden bir farkı olmayan uygulamalarla yola devam etmektedirler. Geçmişten bir farkınız olmayacak ise iktidara talip olmanın anlamı neydi?'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ağar, Erdemir'in özelleştirilmesine ilişkin bir soru üzerine, özelleştirme adı altında Türkiye'de ekonomik faaliyette olan bir çok tesisin devreden çıkarıldığını, ''yandaşlarca yeni rant alanlarına dönüştürüldüğünü'' savundu. Ağar, ''Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan'ın, bölgesel asgari ücret teklifini ilk önce IMF'ye iletmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık da ''Sanayi Odası Başkanı da Türkiye'de hükümeti kimin idare ettiğini bildiği için öncelikle gidip IMF temsilcisiyle paylaşıyor. Keşke daha önce işçi kuruluşlarıyla bunu paylaşsaydı'' dedi. Ağar, konuyu incelediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber