Tarsus Benli Zade Camii törenle ibadete açıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2009 yılında temeli atılan Benli Zade Camii'nin açılışı Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende konuşan Güzeloğlu, inancımızın merkezleri, birlik ve beraberliğin tesis edildiği mekanlar olan camilerin Allah'ın evleri olduğunu belirtti.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise paylaşmayı seven Türk milletinin bu özelliğinin Benli Zade Camii'nin inşası sırasında bir kez daha görüldüğünü kaydetti. Caminin yapımında herkesin katkısının bulunduğunu belirten Güldibi, ?Hep birlikte yapılan çalışmanın sonucunda neler yapılabileceğini gördük.? ifadesini kullandı.

Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da caminin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür belgelerini verdi.

Açılışının ardından mahalle aralarındaki kahvehanelerde Tarsuslularla sohbet eden Güzeloğlu vatandaşların sorunlarını dinleyerek Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi ve Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ilçeye getireceği kazanımlarla ile ilgili bilgiler verdi.

Vali Güzeloğlu daha sonra Eshab-ı Kehf'i ziyaret etti. Eshab-ı Kehf'in tüm inanç değerleri açısından önemli bir merkez olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, ilçe merkezinden gerekli bağlantı yollarının en kısa zamanda yapılacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber