Canik Başarı Üniversitesi, tercih çadırları ile öğrencileri yönlendiriyor

Samsun Canik Başarı Üniversitesi, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nı kazanan üniversite adaylarının yanlış tercih yapmalarını önlemek için tercih çadırları kurdu. 7 ilde açık havada kurulan tercih merkezlerinde görevli uzman öğretmenler, öğrencilerle yüz yüze görüşerek aldıkları puanlar nispetinde tercihlerini doğru şekilde yapmalarını sağlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, "Öğrencilerimizin yıllarca emek vererek elde ettikleri başarılarının yanlış bir tercihle heba olmasını istemiyoruz." diyerek, öğrencilere sosyal sorumluluk projesi kapsamında danışmanlık hizmeti sunduklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Bekdemir, Canik Başarı Üniversitesi olarak bu yıl Samsun'un en işlek 7 merkezinde tercih çadırı kurduklarını, buralarda uzman öğretmenler eşliğinde öğrencilere üniversite tercihleri konusunda yardım ettiklerini söyledi. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin katkıları ile oluşturulan çadırlara gelen üniversite adaylarının sadece kendileriyle ilgili değil tüm üniversitelerle alakalı sordukları sorulara cevap vermeye çalıştıklarını belirten Bekdemir, "Amacımız çocuklarımızın isabetli tercihler yapmaları için yardımcı olmak. Çünkü bir gencin isabetli bir tercih yapması, istediği bir bölüme gitmesi, severek okuması son derece önemli. Bu kendi ülkemizin insan kaynağı. Bununla birlikte kendi üniversitemizi de öğrencilere anlatıyoruz. Tercih ederlerse kendi şehirlerindeki üniversitelerinde okumalarını istiyoruz." diye konuştu.

Samsun'un hemen hinterlandında olan Amasya, Tokat, Sivas, Ordu, Giresun ve Trabzon'da tercih çadırları kurduklarını aktaran Prof. Dr. Bekdemir, sözlerine şöyle devam etti: "Biz bir öğretim kurumuyuz. Bu nedenle öğrenciye ulaştıracağımız her türlü hizmet Türk yükseköğretimine ve insanına katkıda bulunacak. Türk insanının daha kaliteli, isteyerek seçeceği bölümlerle okumasına neden olacak. Aksi yönü ise öğrencileri daha birinci sınıf başında düşürüyor. 2 -3 sınıfa geldiğine yapacak bir şey bulamayınca sevmek mecburiyetinde kalıyor. Keşke bunu ilk günlerde, hatta tercih aşamasında yardım alsa, tercih çadırlarına gelse, bizzat benim kampüsüme gelen öğrencilerle şahsen görüşüyorum. Çünkü isabetli bir şey. Çok ciddi bir teste ve tavsiyeye herkes muhtaç. Her öğrenciye hizmet vermeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki çadırlarımıza gelen öğrenciler, uzmanlarımızın yönlendirmesiyle daha isabetli kararlar alıp bölümlerde okuyacaklar."

HER YIL BİNLERCE ÖĞRENCİ YANLIŞ TERCİH KURBANI OLUYOR

Geçmiş yıllardan elde edilen tecrübelerin her yıl binlerce öğrencinin yanlış tercih kurbanı olduğunu gösterdiğini kaydeden Bekdemir şöyle konuştu: "Bazen öğrenciler yüksek puan alıyor, ama yanlış tercihlerinden dolayı dışarıda kalabiliyor. Aldığı puanla bu sefer o bölümlerin alt taban sınırı oluşmuş oluyor. Bu sefer ek kontenjana başvurmamak istiyor. Bir de bakıyor ki kontenjana bile giremeyecek durumda kalıyor. Dolayısıyla öğrenci şimdiden daha makul tercihlerde bulunmalı. Aldığı puanın çok düşük dilimlerini dikkate alarak sıralama yapmalı. Hiçbir öğrencinin bir yılını daha heba etmesini istemeyiz. Daha kötüsü istemedikleri bir bölümde okuyor olabilirler. Bu çok kötü bir şey. İnsanlar mesleğini sevmeli. Yaptıkları işe aşık olmalı. Başarı da bunun arkasında diye düşünüyorum. Eğitim gönül ve sevda işi. Öğrencilerin severek kaliteli eğitim almasını istiyoruz. Ayın 3'üne kadar çadırlar açık kalacak. Üniversite adayları bizi tercih etsin etmesin, ama mutlaka tercih çadırlarımıza uğrayarak bilgi edinsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber