Hükümetle rektörler arasındaki kavganın ilk kıvılcımlarını parlatan Prof. Dr. Emin Alıcı'yı YÖK iki yıl önce veto etti. Seçimde en çok oyu almasına rağmen, üç kişilik rektör aday listesine konmadı.

Haber Giriş : 27 Eylül 2003 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle rektörler arasındaki kavganın ilk kıvılcımlarını parlatan Prof. Dr. Emin Alıcı'yı YÖK iki yıl önce veto etti. Seçimde en çok oyu almasına rağmen, üç kişilik rektör aday listesine konmadı.

YÖK yasa taslağı tartışmaları sırasında ?Hepimiz birer Kubilay olmaya hazırız? diyerek, Hükümet'le rektörler arasındaki kavganın ilk kıvılcımlarını parlatan Dokuz Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Emin Alıcı'nın, kariyerinin geçmişi sürprizlerle dolu.

İki yıl önce Ege Üniversitesi'ndeki rektör seçimlerini ezici çoğunlukla kazanan ancak YÖK tarafından en çok oyu alan altı aday arasından seçilen üç kişilik rektör listesine konulmayan Alıcı'ya Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer sahip çıkmıştı. Sezer, YÖK'ün üniversitelerde yapılan seçimlerde en çok oyu alan 6 aday adayı arasından belirlediği 3'er adayın isminin yer aldığı ilk listeyi, iade etmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin rektör adayları arasında, en çok oy alan aday adayı yerine, 1'er oy alan Prof. Dr. Orhan Uslu ile Prof. Dr. Güzin Gökmen'in bulunmasının tartışmalara neden olması üzerine, listenin iade edilmesinin ardından Prof. Dr. Uslu ve Prof.Dr. Gökmen, adaylıktan çekildiklerini açıklamışlardı.

Değişiklik yapmadı

Yeniden durum değerlendirmesi yapan YÖK, Cumhurbaşkanlığı'na her üniversite için ayrı liste göndermiş, ancak, tartışmalara neden olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin listesinde herhangi bir değişiklik yapmamıştı.

Sezer'in Prof. Dr. Uslu ve Prof. Dr. Gökmen'in adaylıktan çekildiklerine ilişkin kendisine yaptıkları başvuruyu YÖK'e bildirmesi üzerine, bu adayların yerine, üniversitede yapılan seçimde en çok oyu alan Prof. Dr. Emin Alıcı ile 1 oy alan Prof. Dr. Özcan Gökçe listeye eklenmişti. Cumhurbaşkanı Sezer, YÖK'ün gönderdiği adaylar arasından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Emin Alıcı'yı atamıştı.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber