Parayı bozdurmaya giden satıcı, at arabasını ve karpuzları bırakıp kaçtı

Adana'da örneğine pek rastlanmayacak ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. At arabası ile karpuz satan kişi, müşterisinin verdiği 100 lirayı bozmak için ayrıldığı sokağa bir daha dönmedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortada kalan ve çalıntı olduğu düşünülen at arabası polis ve zabıtanın başına dert oldu.

Hayretle karşılanan hadise merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi, 39058 sokakta görüldü. İddiaya göre, at arabası ile karpuz satan bir şahıstan P.Ş. adlı yaşlı kadın karpuz aldı. Kadından verdiği 100 lirayı bozdurmak için at arabası ve karpuzları bırakan şüpheli, kayıplara karıştı. Uzun süre parasının üstünü bekleyen P.Ş. başına böyle bir olayın gelmesinin şaşkınlığını yaşadı. Yapılan aramalarda çevrede karpuz satıcının izine rastlanmayınca sokağa terk edilen at ve karpuzlar için polis arandı. Adrese gelen polisler yaptıkları araştırmalarda şüpheliye ulaşamadı.

100 lirası dolandıran P.Ş. ise şikâyetçi olmadı. At ve karpuzlar için Seyhan Belediyesi zabıta ekipleri çağırıldı. İki araçla mahalle gelen zabıta ekipleri, atı koruma altına alabilecekleri bir barınaklarının olmadığını belirtti. Polisler hayvanın başında nöbet tutamayacaklarını, zabıtanın sorunu çözmesi gerektiğini söyledi. Bu arada zabıtalar Adana'nın bunaltıcı sıcaklarında etkilendiği gözlenen ata satıcının terk ettiği karpuzlardan verdi. İlk kez karşılaştıkları böyle bir meseleyi çözmek için dakikalarca konuşan ekipler en sonunda at için Büyükşehir Belediye Zabıta Müdürlüğü'nden destek istedi. Mahalleye gelen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, at ve karpuzların yediemin deposuna teslim etmek üzere devir aldı.

Aldığı bir karpuz karşılığında 100 lirası dolandırılan P.Ş. şüpheliye ?Bozuk param yok. 100 lira bozabilirsen karpuz alabilirim.? dediğini belirterek, ?Ben karpuzu aldım. Adam parayı bozmaya gitti. Gidiş o gidiş.?dedi. Seyhan Belediyesi Zabıta personelinden komiser Doğan Yurt ise at arabasını ve karpuzları yediemin deposuna teslim edeceklerini, sahibinin çıkması halinde Kabahatler Kanunu'na göre idari işlem yapacaklarını ifade etti. Barınakları olmadığı için at için bir arayışa girdiklerine dikkat çeken Yurt, ?Atı sokak ortasında bırakamazdık. Sokakta birileri hayvana zarar verebilir. Büyükşehir zabıta ekipleri sahibi bulunana kadar atı yediemin deposuna bırakacak.? diye konuştu.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber