Şırnak Baro Başkanı Elçi: Hilmi Özkök'ün ifadeye çağrılması olumlu bir gelişme

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün ifadeye çağrılmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 17:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün de araların bulunduğu birçok ismin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, kararın olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Daha önce beyanlarına başvurulması gerektiğini belirten Baro Başkanı Elçi, ?Çünkü o dönemin en canlı tanığı, en yetkili noktasındaki, her ne kadar bizim bildiğimiz kadarıyla o tür yapılanmalar içerisinde yer almamışsa da bizim kanaatimize göre en tepe noktasında bulunur. Bu yapılanmayı en iyi bilebilecek durumdadır. Bence bilgisine başvurulması olumludur.? dedi.

Elçi, ?Dileriz ki Hilmi Özkök ve bu konuda bilgisi olan herkesin bilgisine başvurulmasını diliyoruz tabi ki. Yani yargılamanın, soruşturmanın daha sağlıklı olabilmesi için bence o dönemde sivil, asker kim olursa olsun adaletli vatandaş da olsa bilgilerine başvurulursa daha sağlıklı sonuç çıkar diye düşünüyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber