2 Trilyonluk cihazlar çürümeye terk edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2005 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Körfez Devlet Hastanesi'ne 2 trilyon lira harcanarak kurulan Koroner Yoğun Bakım Ünitesi, kardiyoloji uzmanı olmadığı için atıl durumda bekliyor. Kalp krizi nedeniyle hastaneye gelen hastalara dahiliye uzmanları müdahale ediyor.

Bölgenin en büyük hastanesi konumunda olan İskenderun Körfez Devlet Hastanesi'nde kardiyoloji, göz, KBB, cildiye, anestezi ve çocuk cerrahi branşlarında uzman doktor sıkıntısı çekiliyor. 1 yıldan bu yana kardiyoloji uzmanı bulunmayan hastanede, kalp krizi vakalarına ilk müdahaleyi dahiliye uzmanları yapıyor. Hastalar daha sonra Antakya ve Adana'daki hastanelere sevk ediliyor. SSK Hastaneleri'nin Sağlık Bakanlığı'na devrinden önce yapılan çalışmalar kapsamında kurulan ve yaklaşık 2 trilyon liraya mal olan Koroner Yoğun Bakım Ünitesi ise atıl durumda bekliyor.

Başhekim Dr. Ergun Saraçoğlu, eski adı SSK Bölge Hastanesi olan hastanenin Sağlık Bakanlığı'na devrinin ardından hekim ve personel açığının giderilmesini beklediklerini, ancak bu beklentilerinin gerçekleşmediği söyledi. Saraçoğlu, "368 yataklı hastanede 46 doktor ve 83 hemşireyle hizmet vermeye çalışıyoruz. Birçok branşta eksiğimiz var, bunların en başında kardiyoloji bölümü geliyor. Şu an İskenderun'da meydana gelebilecek kalp krizi vakasına müdahale edebilecek uzman doktorumuz bulunmuyor. Kalp krizi vakalarına mecburi olarak dahiliye uzmanlarımız müdahale ediyor fakat bu da yeterli olmuyor. İskenderun'dan Dörtyol'a kadar olan bölgede kardiyoloji uzmanı bulunmamasına karşılık Antakya Devlet Hastanesi'nde çok sayıda kardiyoloji ve diğer branşlarda hekim var. Bu sayı Antakya'ya göre oldukça fazla ama ne yazık ki İskenderun'a gereken atamalar yapılmıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber