Adilcevaz'da iskele yapılması

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde daha önceki dönemde yapımına başlanan fakat yetersiz ve ihtiyaca cevap vermeyecek fiziki özellikleri taşıyan iskele yeniden yapılmaya başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Adnan Göksoy'un girişimleriyle mevcut iskele yeniden projelendirilerek geçtiğimiz yıl ihalesi yapıldı. Belediye Başkanı Göksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eski haliyle rüzgarlı havalarda oluşan büyük dalgaları engelleyemeyen fiziki yapıya sahip iskelenin, balıkçı kayıkları için güvenli bir barınak olmadığını söyledi. Göksoy, "Yapıldıktan yaklaşık 3 yıl sonra çeşitli kısımları dalgadan yıkılan iskele yeniden bakım ve onarıma ihtiyaç duyar hale gelmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda ana dalgakıran 250 metreden 400 metreye çıkarıldı. Taş işleri tamamlanan iskele geçen yıl kar yağışı sebebiyle beton işleri yapılamamıştı. Bu yıl çalışmalara yeniden başlanan iskelede dalgakıranların önüne duvar yapılıyor. Duvar rıhtımdan başlayarak fenerlere kadar devam edecek. Şu ana kadar 20 metre duvar yapılmış durumda olan iskele üzerinde yapılacak olan yürüyüş parkuru kilit parke taş ile döşenecek. İskeleye iki adet fener yapılacak fenerler yurt dışından getirilecek ve güneş enerjisi ile çalışacak" diye konuştu.

Başkan Göksoy, Adilcevaz iskelesinin bölgede başka örneği olmayan adeta cennetten bir köşe haline getirmeye çalıştıklarını ifade etti. İskelede şu an yapılan çalışmaların hızla ilerlediğini anlatan Belediye Başkanı Adnan Göksoy, "Turizm kenti olmanın gereği olan turizm yatırımlarını ve projelerini çeşitlendirerek sayısını arttırmaya ve hızla uygulamaya çalışıyoruz. Ülkemizin nadide güzelliklerine sahip ilçemizi ziyaretçilerin ve çok değerli halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek bir güzelliğe kavuşturmak için projelerimiz artarak devam edecektir. Amacımız hükümetimizin desteğiyle ilçemizi doğal güzelliği yanında projeleriyle de adından söz ettiren bölgenin parlayan yıldızı yapmaktır. İskele inşaatı bu yıl sonuna doğru bitirilip teslim edilecektir. Fakat yüklenici firma projeyi bayrama kadar bitirmek için gereken tüm çabayı sarf ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber