Manavgat'ın 78 köyünde alt ve üstyapı çalışması

Manavgat Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birlik Başkanlığı (MATAB), ilçede altyapı sorunu ve içme suyu hatları eski olan Tepeköy, Kırkkavak, Aşağıışıklar, Gençler, Saraçlı, Bozyaka köylerinin alt ve üstyapı çalışmalarını tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MATAB Başkanı Recep Barut, yaptığı açıklamada, Manavgat'ın 78 köyünde çöp toplaması yaptıklarını belirtti. Barut, köylerde daha sağlıklı, temiz bir çevre ve çevreyi koruma bilincine sahip çıkılması için 2 bin 378 çöp konteyneri dağıttıklarını söyledi. Köylere altyapı, üstyapı, çöp konteyneri dağıtmasının yanı sıra bozulan yolları tamir ve asfaltlama çalışması da yaptıklarını belirten Barut, köylerde sivrisinek ve uçkun oluşumunun önüne geçmek için belirli periyot doğrultusunda ilaçlama yaptıklarını kaydetti.

MATAB'ın, köylere hizmet birimi bünyesinde ziraat, çevre, inşaat ve inşaat teknikerlerinin köylerde, köylünün ihtiyaçları doğrultusunda hizmet verdiğinin altını çizen Barut, köylerden gelen sorunları anında birim bünyesinde değerlendirerek çözüm üretildiğini söyledi. Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MATAB, Türkiye'de bir ilke imza atarak 78 köyde çöp toplaması yapıyor. Köylerde yaptığı alt ve üstyapı çalışmalarıyla köyde yaşamı kolaylaştırıyoruz. Sorunlarını, yerine giderek çözüyoruz. Köylerimizde çöp toplama ve ilaçlama çalışmasını aralıksız sürdürüyoruz. Tepeköy'ün tıkanan su borularını temizledik ve 400 metre içme suyu borusu döşedik, Aşağı ışıklar köyüne 200 metre, Kırkkavak köyüne 300 metre içme suyu hattı yaptık, Evrenleryavşi ve Gençler köyünde yol bakım çalışmalarını tamamladık. Bundan sonra köylerimizde de şehirlerimizde olduğu gibi anında hizmet ulaşacak altyapı ve üst yapı sorunları kısa sürede giderilecek ve çöpler ev arkasına atılmayacak daha temiz ve yaşanabilir köylerimiz olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber