Darıca Kaymakam'ından dolandırıcılık uyarısı

Darıca Kaymakamı Osman Ateş, vatandaşları kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırmaya teşebbüs edenlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Darıca'da sık rastlanan dolandırıcılık olaylarına karşı yazılı bir açıklama yapan Kaymakam Ateş, vatandaşları kontör dolandırıcılığına karşı uyararak

"Kendilerini polis, Emniyet Müdürü, Cumhuriyet Savcısı gibi unvanlar kullanarak tanıtıp, üzerinde psikolojik baskı kurdukları kişileri banka şubelerine ve ATM cihazlarına yönlendirerek, hesaplara para ve cep telefonu numaralarına kontör yatırmalarını sağlayan şahıslara itibar edilmemelidir" ifadesini kullandı.

Vatandaşların telefondaki kişilere kendilerine ait kimlik veya hesap bilgilerini vermemelerini isteyen Ateş, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

"Vatandaşlarımız, arayan şahısların verdikleri hesap numaralarına para yatırmasınlar. Bu tür bir durumla karşılaşılması halinde telefonu kapatarak, 155 polis imdat hattını veya Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğünün 0 262 745 00 77 numaralı telefonu arasınlar"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber