Manavgat Irmağı'nda boğulmaların önüne parasal yaptırımla geçilecek

Komisyon kararıyla Manavgat Irmağı'nda serinlemeye yönelik suya girmeler yasaklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Liman Başkanlığı, ırmakta yaz aylarında serinlemek için suya girme sonucu yaşanan boğulmanın önüne geçmek için 18 maddeden oluşan komisyon kararı çıkardı. Karar gereği, bundan sonra ırmakta 18 yaşından küçüklerin suya girmesi halinde velilerine para cezası verileceği ifade edildi. 18 yaşından büyüklere ise cezanın kendisine kesileceği belirtildi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, yaz aylarında serinlemek için ırmağa yüzmek için girmenin tehlikeli olduğunu söyledi. Manavgat Irmağı'nda boğulmaların önüne geçmek için Antalya Liman Başkanlığı'nın 18 maddelik koruyucu önlem maddesi hazırladığını belirten Bulgurlu, ilçe, belde ve köy sınırlarında su arıkları va kanaletlerine girilmemesi hususunda, din görevlilerin cami minarelerinden belirli aralıkla anonslar yapacağını ifade etti.

Bulgurlu, "Irmakta boğulmaların önüne geçmek için ırmak boyunun belirli alanlarlarına 'Suya girmek tehlikeli ve yasaktır' levhaları asılacak. Can kurtaran timleri ırmak kenarlarında malzeme ve ekipmanlarıyla sürekli hazır bulunacak. Jandarma ve polis bölgelerinde bulunan baraj ve ırmak kesimleri ilgili birimlerce sürekli kontrol edilecek. Komisyon, aldığı kararla Oymapınar Barajı ve Manavgat Irmağı'nın her noktasında yüzme faaliyetinin uygun olmayacağı değerlendirmesinde bulunmuştur. Manavgat Irmağı ve Oymapınar Barajları'nda sürekli görev yapan profesyonel cankurtaran timleri tüm malzeme ve ekipmanlarıyla görev yapacak şekilde oluşturulacak. Yerel yönetimler alacağı meclis kararıyla Manavgat Irmağı'na giren vatandaşlardan 18 yaşından büyük insanların şahsına, küçük olanların ise velilerine idari yaptırım (yasal para cezası) uygulaması yapma yetkisine sahip olacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber