Bursa'da 7 bin yataklı termal konaklama imkanı

Bursa'da devam etmekte olan termal hat çalışmalarının tamamlanan kısmından termal su hizmeti alacak olan otel ve firmalar ile protokol imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Heykel valilik binasında düzenlenen protokol imza törenine, Crowne Plaza Mesut Öztimur, Sheraton Otel Faik Çelik, Hotel Gold Majesty Abdurrahman Güler, Doruk Tıp Nilüfer Hastanesi Mustafa Eskin, 15300 Misia Nurettin Göler ve Kırcı Otel'den Mustafa Kırcı katıldı. İmza töreninde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik de hazır bulundu.

Vali Şahabettin Harput, ?Bugün Bursa'mızda çok önemli bir imzayı atıyoruz. Yaklaşık 3 yıldan beri yaptığımız çalışmaları her geçen gün Bursa'nın hemen her tarafına yayılmakta. Bursa'da termal suya talep artmakta ve eski kimliğine kavuşmakta.? dedi.

Bursa'da termal sıcak suya kavuşacak yatak sayısının bin 700 olduğunu bildiren Vali Şahabettin Harput, ?Bu yılın sonuna kadar ise biz sıcak suya kavuşacak toplam 7 bin yatağa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu arkadaşlarımızda çok büyük yatırımlar yaptılar. Belki bu yatırımlar yarım milyar dolarlık bir yatırım oldu. Bursa'nın yeni dönemde istihdamında lokomotif sektörün turizm ve hizmet sektörü olacaktır.? şeklinde konuştu.

Otel sahibi işadamları ise Bursa'nın eskiden termal kenti olarak bilindiğine vurgu yaparak, ?Eskiden Bursa termal sulardan dolayı dolardı ve bayram yeri gibi olurdu. Ancak son zamanlarda bundan azalma oldu ve sizlerin de girişimleri ile bu alanda büyük adımlar atıldı. Biz de bu yatırımları yaptık.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından sıcak termal su protokolü imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber