MZO Manavgat'ta nitelikli tarım için toprak tahlil laboratuvarı kuracak

Manavgat Ziraat Odası (MZO), ilçede nitelikli tarım için toprak tahlil laboratuvarı kuracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MZO Başkanı Rasim Metin, İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı'nda, odalarının yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Batı Akdeniz Kalkanma Ajansı (BAKA)'nın 300 bin liralık desteğiyle Manavgat Taşağıl'da bulunan zeytinyağı fabrikalarının performasını yükselttiklerini belirten Metin, fabrikalarının yağ işleme kapasitesinin 20 tondan 120 tona çıktığını söyledi.

MZO olarak, Manavgat'ta turizm ve tarım gelirlerinin atbaşı gitme taraftarı olduklarını belirten Metin, tarım olmadan sürdürülebilir turizmden bahsedilemeyeceğini ifade etti. Nitelikli tarım yapmanın yolunun toprak analizi yapmaktan geçtiğine işaret eden Metin, Manavgat'ın yüzde 46 alanında zeytin üretimi yapıldığını kaydetti.

Metin, "Bire on ürün almak için toprak tahlilinin yapılması şart. Manavgat'a toprak tahlili laboratuvarı kazandırmak için çalışıyoruz. Çalışmalarımızı en kısa sürede hayata geçirerek Manavgat'ta çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca, kontrollü tarım ve organik tarım ürünlerinin satıldığı pazar kurmak istiyoruz. Bu konuda Manavgat Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu aynı zamanda Manavgat'ta organik tarım turizmi yaygınlaştıracak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber