Belediyenin Ramazan davulcuları ücretsiz olarak hizmet veriyor

Kayseri Talas Belediyesi, Ramazan ayının geleneği olan sahurda davul çalma uygulamasını kendi personeliyle ücretsiz olarak yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçede uygulama sayesinde vatandaşlardan para toplayan davulcu kalmadı.

Bu yıl üçüncüsü uygulanan sahurda davul hizmeti hakkında bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, amaçlarının korsan davulcuları önleyerek, vatandaşların manevi duygularının istismar edilmemesini sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, Ramazan geleneği olan ve günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte unutulmaya yüz tutan sahur davulu uygulamasını belediye olarak üstlendiklerini kaydetti.

Başkan Yıldırım, şu bilgileri verdi: ?Ramazan'da teknolojinin gelişmesiyle sembolik hale gelen sahur davulu geleneğini yaşatmak için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Daha önceleri her mahallede Ramazan davulcusu bulunuyordu. Fakat nüfusu 100 bini aşkın Talas'ta denetimin güç olması nedeniyle sınavla belirlediğimiz Ramazan davulcularını artık tespit etmiyoruz. Bunun yerine vatandaştan hiçbir ücret almadan bu konuda tecrübeli kendi personelimiz hizmet veriyor. Mahalle davulcuları daha önce girmedikleri sokaklardan da bahşiş toplayıp, vatandaşın tepkisine neden oluyordu. Ama şimdi bu hizmet tek elden, kontrollü ve bedelsiz olarak veriliyor. Bu sayede vatandaşın hem manevi duyguları istismar edilmiyor, hem de ortaya çıkabilecek kargaşa önlenmiş oluyor."

Vatandaşların önceki yıllarda başlatılan uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade etmesiyle uygulamayı devam ettirme kararı aldıklarını kaydeden Yıldırım, "İnsanlar kapılarında elinde davulla bahşiş bekleyen ve kim olduğunu bilemedikleri davulcularla muhatap olmayı istemedikleri için bu hizmetimizi takdirle karşılıyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan yaka kartı ve görevli yeleği bulunan belediye görevlisi davulcunun sahurdaki okuduğu manilerle uyanan gençler, bir geleneğin yaşatılmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederken, davulcu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber