Milletvekili Şahin'den süt savunması

Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli'nin bazı üreticilerin 'Sütün içine çamaşır sodası katıyor' iddiasına tepki gösteren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "İnegöl sütü mobilya kadar insana güven veriyor" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 22:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl süt üreticisinin ürettiği sütü İl, Gıda, Tarım ve Havyancılık Müdürlüğü tarafından laboratuarlarda analiz ettiğini söyledi. Çamaşır sodası katıldığı ile ilgili iddialara tepki gösteren Şahin, "Biz sağlıklı olan sütümüzü içiyoruz. Tüm İnegöllü hemşerilerimize ve İnegöl'den süt alan firmalara kurumlara da sütte hiçbir sıkıntının olmadığını buradan duyuruyoruz. İnegöl mobilyası alınıp nasıl evlerde rahat rahat kullanıyorsa, İnegöl sütü de sıcak sıcak içilir" diye konuştu.

İnegöl'de çiftçinin ürettiği sütlerin, süt toplama tanklarında toplandığını ve bu tanklardan satılan sütlerin hiç birinde karışıklık olmadığını ifade eden Şahin, "Yani bu süt sağlıklı bir süt. Ama bunun içine sokak sütü satarken, bir takım şeyler yapıyorsa, vatandaşlarımız da sütü içtiklerinde ve kullandıklarında satın aldığı satıcıyı da tespit etmek kaydıyla İlçe Gıda Tarım Hayvancılık müdürlüğüne şikayette bulunurlarsa, biz gerekeni yaparız. Ama burada kamuoyu yanlış bilinçlendi. İnegöl'de süt üreticisi 'sütünü bozuyor, içine bir takım kimyevi maddeler karıştırıyor' iddiası ortaya atıldı. Bizim üreticimizin böyle bir şey yaptığı yok. En sağlıklı bir şekilde hayvanlarımızdan süt sağlıyor. Sokak sütü de alınabilir. Ama vatandaşımız aldığında, sütte farklılık sezerse biz de gerekeni yaparız. Çünkü bizim sokak sütü satımını engelleme gibi bir durumumuz yok. Vatandaşlarımızın sokak sütü alırken dikkat etmelerini öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Şahin ve beraberindekiler sütü ilk önce kendisi içti. Şahin ardından TOKİ konutlarında çocuklara ve vatandaşlara süt ikramında bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber