Bosna Hersek İlahi Grubu gönülleri fethetti

MÜRSEL SEHER | HATAY - 28.07.2012 01:44 Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Payas beldesinde düzenlenen Ramazan Şenlikleri kapsamında Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet İlahi Gurubu okuduğu ilahiler ile gönülleri mest etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 01:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet İlahi Grubu gece boyunca söyledikleri, Türkçe, İngilizce ve Boşnakça ilahilerle Hatay'ın dört bir tarafından Payas'a akın eden davetlilere adeta ilahi ziyafeti sundu. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, "Osmanlı döneminden bu yana Türk kültürünü yaşatmak için çaba sarf eden Bosnalı Müslüman kardeşlerimize selam olsun" diyerek başladığı konuşmasında, ?Bosna Hersek'e gittiğimde ilahi gurubunu dinledim ve sizleri memleketimize davet etmiştik. Bizleri kırmayıp geldiğiniz için halkım adına teşekkür ediyorum? dedi.

Türkiye'nin en büyük Ramazan şenliklerini düzenlediklerini belirten Başkan Altan, ?Bu gece bu etkinliklerimiz ile Ramazan şenliklerimiz uluslar arası boyut kazanmıştır. Bosna Hersek nasıl ki bir Osmanlı şehri ve Türklerin yurdu ise, Payas'da ecdat yadigarı kardeş bir şehirdir. Her zaman sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber