KESK :Toplu görüşmede sosyal haklar da ele alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2005 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Tombul, 15 Ağustos'ta hükümetle toplu sözleşme görüşmelerine başlanacağını hatırlatarak, görüşmede sadece ücret değil sosyal hakların da ele alınacağını belirtti.

Beraberindeki heyetle Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Merkezi'ni ziyaret eden Tombul, TTB ile toplu sözleşmeye ilişkin fikir alışverişinde bulunacaklarını, toplu pazarlık sürecinde ortak fikirleri masaya getirmek istediklerini söyledi.

Hükümetin kamu personelinin grevli toplu sözleşme hakkının kabul etmesi gerektiğini ifade eden Tombul, "Kamuda yeniden yapılanmaya ilişkin hazırlıklar yapıldığını duyuyoruz. Memurun iş güvencesinin kaldırılması ve performansa göre ücretlendirmeye ilişkin çalışmalar derhal geri çekilmeli, bu yaklaşımdan vazgeçmelidir" diye konuştu.

Tombul, 15 Ağustos'ta hükümetle başlatılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinde sadece ücret değil sosyal haklar ve iş güvencesi konusunun ele alınacağını belirterek, kamu çalışanının en düşük ücretinin 950 YTL olması gerektiğini ifade etti.

TTB 2. Başkanı Metin Bakkalcı da hekimlerin yüzde 85'inin kamuda çalıştığını ifade ederek toplu pazarlık sürecinin kendilerini yakından ilgilendirdiğini ifade etti. Hükümetin IMF ile üç yıllık stand-by anlaşması imzaladığını belirten Bakkalcı, "Hükümet bu anlaşmayı toplu pazarlık sürecinde aklına bile getirmemelidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber