Şehit er, son yolculuğuna dualarla uğurlandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit olan Şehit Er Kadir Kayıkçı son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin Ataköy'deki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

Askeri aracın geçişi sırasında bir patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan şehit er Kadir Kayıkçı için Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra; İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askeri yetkililer ve şahidin yakınları katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, cenaze töreni öncesi camiye gelerek şehidin yakınlarına taziyelerini iletti. Daha sonra Gül ve beraberindekiler öğle namazını kıldı. Ardından şehidin cenaze namazı için Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler saf tuttu. Namazın kılınmasının ardından cemaatten helallik istendi. Dua edildikten sonra şehidin naaşı omuzlara alınarak top arabasına götürüldü. Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler top arabasının geçişi sırasında saygı duruşunda bulundu. Şehidin yakınları bu sırada ayakta durmakta güçlük çekti.

Cenaze aracına konulan şehidin naaşına askerler selam durdu. Şehit er defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber