İlköğretim okulları ders çizelgesinde göze çarpan hususlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2005 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB TARAFINDAN BELİRLENEN ?İLKÖĞRETİM OKULLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ?NDE GÖZE ÇARPAN BAZI HUSUSLAR:

Birkaç gün önce açıklanan ilköğretim okulları ders çizelgesini http://ttkb.meb.gov.tr/ogretmen adresinden bulabilirsiniz. İlginçtir ki, yüz binlerce öğretmeni ve milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bu çizelgeye ve çizelgeyle ilgili herhangi bir habere MEB sitesinin ana sayfasında rastlayamadım. Çizelgede dikkat çeken hususlar:

1. ?Türkçeyi öğretemiyoruz, üniversite mezunları bile dilekçe yazamıyor.? diyen Bakanlık, 6-7-8. sınıflar Türkçe ders saatini artırmamış, aksine önceki ders çizelgesinde yer alan ?Güzel konuşma ve Yazma? dersini de kaldırılmıştır. Böylece okullardaki Türkçe öğretimi daha da zorlaşacaktır.

2. İlköğretim 6-7-8. sınıflar Beden Eğitimi dersi, 2 saatten 1 saate indirilerek birkaç yıl öncesi yapılan uygulamaya geri dönülmüştür. Sınavlar ve dershanelerle uğraşmaktan bunalan çocukların haftada 2 saat olan oyun-spor süreleri eskiden olduğu gibi1 saate indirilmiştir. Öte yandan, ilköğretim okullarında Beden Eğitimi öğretmeni ihtiyacı epeyce azalmıştır; bu uygulama Beden Eğitimi mezunlarının öğretmen olmalarını oldukça zorlaştıracaktır.

3. ?Her okula genişbant internet bağlantısı, bilgisayar destekli eğitim? gibi milyonlarca dolar harcanan projelerin uygulamaya konulduğu bir dönemde, Bilgisayar dersi 2 saatten 1 saate indirilmiştir. Böylece haftada 1 saat olan Bilgisayar dersi, yine haftada 1 saat olan Halk Kültürü, Tarım-Hayvancılık gibi derslerle eşdeğerde tutulmuştur. Milyonlarca dolar, 1 saatlik bilgisayar dersi için mi harcanıyor? Haftada 1 saat Bilgisayar dersi ile öğrenciler, bilgisayar ve internet kullanmayı ne kadar öğrenebilir?

Saygılarımla.

Haber Gönder yoluyla yazan: ysuleyman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber