Erbaalı çocukların, Masalcı Ninesi

Erbaa Belediyesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında büyükler kadar çocuklar da eğleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Meydanı'nda hazırlanan Masal Evi'nde Tiyatro sanatçısı Şeyma Tüm'ün sergilediği Masalcı Nine karakteri, çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi görüyor.

Ramazan gecelerinde renkli ve eğlenceli bir ortamda sergilenen masallara zaman zaman ebeveynler de katılıyor. Çocuklar ise büyüklerinden dinledikleri masalların içinde buluyor kendini. Her masal gecesinden sonra çocuklara Erbaa Belediye Kültür Evi'nin hazırlamış olduğu değişik serilerden oluşan masal kitapları dağıtılıyor.

Masalcı Nineyi dinlemeye çocuklarını getiren aileler, Erbaa Belediyesi'nin bu uygulamasından oldukça memnun olduklarını hatta zaman zaman kendilerinin de çocukluk dönemlerine gittiklerini ve güzel bir nostalji yaşadıklarını söyledi.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, "Masalcı Nine ile çocuklarımız geçmişten günümüze ve belki de geleceğe uzanan zevkli, eğlenceli bir yolculuğa çıkıyor. Türk kültüründe oldukça önemli bir yeri olan masalı günümüz çocuklarına anlatmak ve aktarmak adına yaptığımız bu çalışma Ramazan Ayı süresince devam edecektir. Masalcı Nine'nin çocuklar ve aileleri tarafından oldukça ilgi görmesi ise bizi ziyadesi ile memnun etmiştir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber