Giresunlu memur ve işçiler, Kars'ın tarihi mekanlarına hayran kaldı

Giresun'dan Doğu illerine geziye çıkan memur ve işçiler, Kars İli Memurlar Derneği (KARİMDER)'nin misafiri olarak geldikleri ilde, tarihi mekanlara hayran kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİMDER)'nin organize ettiği gezi kapsamında, Kars İli Memurlar Derneği (KARİMDER)'nin misafiri olan işçi ve memurlar, ilk olarak şehrin manevi değeri Ebu'l Hasan Harakani Hz. türbesinin bulunduğu ve 1579 yılında Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan Evliya Camii'ni ziyaret ederek dua etti.

GİMDER üyeleri, ardından Ermeni Bağratlı Kralı Abas tarafından 932 yılında yaptırılan ve günümüzde cami olarak ibadete açık olan Kümbet Camii'ni (Havariler Kilisesi) Ermenilerce katledilen Türklerin, mihrap ve duvarlarında kanlarını taşıyan 1643 yılında Osmanlı Devleti Kars Beylerbeyi Dilaver Paşa tarafından yaptırılan Ulu Camii, ardından 1153 yılında Saltuklu Sultanı Melik İzzeddin'in emri ile Veziri Firuz Akay tarafından yaptırılan Kars Kalesi'ni ve çevresinde bulunan onlarca tarihi hamamı, Osmanlı evlerini ziyaret edip, son olarak 5 bin yıllık Ani Harabeleri'ni gezdi.

GİMDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Usta, Kars'ın tarihi yapısına hayran kaldıklarını belirterek, ?Bu ve benzeri gezilerimiz ile memurlarımızın, işçilerimizin diğer şehirlerdeki meslektaşları ile kardeşliklerini sağlıyoruz. Aynı zamanda bu ziyaretler ile şehirlerin tanıtımlarına katkı sunuyoruz. Bu bağlamda bizleri misafir eden KARİMDER üyelerine teşekkür ediyoruz. Kars'ı bize çok iyi tanıttılar, bizler de bugünden sonra serhat şehri Gazi Kars'ın turizm elçileri olacağız.? dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KARİMDER Başkanı Ali Yıldırım ise Kars'ın kalkınmasının hayvancılık ve turizme bağlandığını, bu konuda dernek olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Yıldırım, bu çerçevede, turizmde Kars'ın tanıtım elçisi olacak diğer şehirlerden memur ve işçi kardeşlerini misafir ettiklerini ve bu ortamları oluşturmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber