Londra'da ölü bulunan Erkuyumcu, göz yaşları arasında toprağa verildi

2012 Londra Olimpiyatları için gittiği Londra'da kaldığı otel odasında ölü bulunan Uluslararası Hakem Komitesi'nin Türk üyesi Garip Erkuyumcu Mersin'de göz yaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Londra'dan uçakla Mersin'e getirilen Galip Erkuyumcu için Muğdat Camisinde tören düzenlendi. Törene Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şehin, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İlhami Koç ile ailesi, spor adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Erkuyumcu'nun Türk Bayrağına sarılı tabutunu sevenleri omuzlarına alarak cenaze aracına kadar taşıdı. Tabutun taşınması sırasında eşi Ayten Erkuyumcu'nun feryatları ise yürek dağladı. Erkuyumcu'nun cenazesi daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlığında toprağa verildi.

Türkiye 'nin Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) kokartlı önemli hakemlerinden olan Erkuyumcu, yıllarca Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Çok sayıda boks hakem yetiştiren Erkuyumcu, dünya boks hakemliğinde de önemli görevler aldı. Hakem komisyonu görevinde bulunan Erkuyumcu, AIBA tarafından Londra'da görevlendirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber