Türk Sağlık Sen: Aile hekimliğinde zam farkı mağduriyeti devam ediyor

Aile hekimleri ve aile sağlığı personellerinin ocak ayından itibaren almaları gereken maaş zam farkları verilmediği, böylelikle aile hekimliğinde zam farkı mağduriyetinin devam ettiğini belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla alakalı açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Mustafa Özsoy, 6 aylık zam farklarının ve gecikme zammının ödenmemesi nedeniyle çalışanların mağdur edildiğini söyledi. Özsoy, şöyle dedi:

"Hükümetin tüm memurlara Haziran 15'e kadar reva gördüğü bu zulmü Halk Sağlığı Kurumu tarafından aile hekimlerine ve aile sağlığı personellerine hala devam ettirmesi kabul edilemez. Söz konusu mağduriyet nedeniyle Türk Sağlık-Sen olarak genel merkezimiz tarafından Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na başvuru yapılmıştır. Yapılan başvuruda kurum bünyesindeki aile hekimliği birimlerinde çalışan aile hekimleri ve aile sağlığı personelinin 6 aylık maaş zam farklarını ve gecikme zamlarını alamadıklarını sendikaya ilettikleri kaydedilerek mağduriyetin giderilmesi istenmiştir."

Başvurunun yanı sıra genel merkez yöneticileri tarafından Halk Sağlığı Kurumu yöneticileri ile de görüşmeler yapılarak yaşanan sorunun kendilerine iletildiğini aktaran Özsoy, "Kurum yöneticileri, ÇKYS'de yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle bu ödemelerin yapılamadığını ifade etmişlerdir. Yeni yapılanma sürecinde yaşanılan bu sorunun çözülmeye çalışıldığını ve temmuz ayı sonunda maaş farklarının ödeneceğini belirtmişlerdir. Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda mağduriyetin giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunmaya ve konuyu gündemde tutmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sorun çözülüp çalışanlar alamadıkları bu farklara kavuşuncaya kadar biz bu konunun takipçisi olacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber