Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2012'yi ?Yatırım Yılı' ilan etti

Erzurum'un dört bir yanında hayata geçirilecek olan yatırımlar, sosyal, kültürel ve ticari yönden şehre yepyeni bir çehre kazandıracak. Çevre yatırımlarından üretime, sosyal ve spor amaçlı yatırımlardan kültürel amaçlı tesislere varıncaya kadar çok sayıda projeyi hayata geçirecek olan Büyükşehir Belediyesi, 2012'yi yatırım yılı ilan etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Kültür Yolu Projesi?, ?Atık Su Arıtma Tesisi Projesi?, ?Aziziye Katlı Otopark?, ?Modern Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı?, ?Entegre Et Tesisi?, ?Hurdacılar Sitesi?, ?Kamyon-Tır Garajı ve Nakliyeciler Sitesi?, ?Kayakyolu Spor Kompleksi?, ?Havuzbaşı Kent Meydanı?, ?Şehirlerarası Otobüs Terminali?, ?Sanayi İş Merkezi? ve ?Semt Pazarları? gibi çok sayıda projeyi öncelikli yatırım programına alan Büyükşehir Belediyesi, ?Hastaneler Caddesi Rekreasyon Alanı? ve ?Olimpiyat Parkı Projesi? ile Erzurum'un vitrinini değiştirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'un son birkaç yıl içerisinde yapılan belediye yatırımlarıyla yepyeni bir imaj kazanmaya başladığını söyledi. Erzurum'un, artık devler liginde koşmaya başladığını ifade eden Başkan Küçükler, ?Devler liginde koşan bir şehre, devasa yatırımlar yakışır. Yatırımlarımızdan önemli bir kısmını zaten tamamladık, geriye kalanları da yeni projelerle eşzamanlı olarak hayata geçireceğiz.? dedi. Yeni sezona yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanan yatırımları tamamlama amaçlı çalışmalarla başladıklarını anlatan Küçükler, sırada daha birçok yatırımın bulunduğunu belirtti.

Ahmet Küçükler, ?Erzurum'da sadece ticari yaşama yönelik yatırımlarla yetinmeyeceğiz. Yeni yaşam alanları oluşturarak, Erzurum'un vitrinini yeniden şekillendireceğiz. Hastaneler Caddesi'nde hizmete sokacağımız Rekreasyon ve Yaşam Alanı, eski fuar alanında hayata geçireceğimiz Olimpiyat Parkı ile kentimize görsel bir güzellik kazandıracağız.? ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye Katlı Otoparkı ile büyük ölçüde çeki düzen verilecek olan trafik akışına, şehrin muhtelif noktalarında da çözüm getireceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber