IMF: Geçici işçi almayı sağlayacak sistem yaygınlaşsın

Haber Giriş : 06 Ağustos 2005 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümete işsizliğe karşı reçete hazırlayan IMF, 'Geçici işçi almayı sağlayacak sistem yaygınlaşsın' diyor. İşçiler tepkili

Geçici işçi teklifi

IMF, sosyal güvenliği ve kayıtdışı istihdamı mercek altında tutmaya devam ediyor. Ekonomik programın en zayıf noktası olan işsizliğe karşı proje üreten IMF, çareyi "esnek istihdam" modelinin yaygınlaştırılmasında buldu. Yeni stand-by anlaşmasının birinci gözden geçirme aşamasının Sosyal Güvenlik Reformu'nun yasalaşmaması nedeniyle askıya alınmasının ardından Ankara'ya bir heyet gönderen IMF, esnek istihdam ile iş piyasasının hareketlendirilebileceğini ve daha fazla kişiye iş imkanı yaratılabileceğini düşünüyor. İşletmelere, geçici işçi almayı sağlayacak sistemin yaygınlaştırılmasını öneren IMF, böylece hem daha fazla kişinin çalıştırılabileceğini hem de işletmelerin rekabet gücünün artacağını savunuyor.

TÜRK-İŞ: ÇÖZÜM DEĞİL

IMF'nin esnek istihdam önerisine en büyük tepki, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'tan geldi. Kılıç, IMF'nin önerisini "Çalışma saatlerini kuralsızlaştırmadan başka şey değil. İş barışını zora sokacak, verimi azaltacak, istihdamı artırmayacak bir yöntem. İşsizliği azaltacak tedbirlerden biri değil" şeklinde yorumladı. "İstihdamı artırmak için ya mesai saatlerini kısacaksınız ya da yatırımı artıracaksınız" vurgusu yapan Salih Kılıç, esnek istihdam yönteminin işveren açısından keyfiliğe yol açacağını ve iş güvencesini zedeleyeceğini savundu.

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber