Üftade Hazretleri'nin türbesine asansör ve mevlevihane geliyor

Bursa'nın manevi mimarlarından Üftade Hazretleri'nin Türbesi'ne ulaşımın kolay sağlanabilmesi için asansör yapılması planlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türbeyi ziyaret ederek, külliye çevresinde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Üftade Camii ve Türbesi Onarım ve Yaşatma Derneği yetkilileri ile bir araya geldi. Dernek yöneticileri, Başkan Dündar'dan, Üftade Hazretleri'nin türbe, cami ve külliyesinin bulunduğu bölgeye ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için yardım istedi. Eskiden var olan bir asansör sisteminin kurulabilmesi için belediyenin desteğinin şart olduğunu belirten dernek yöneticileri, ayrıca cami çevresinde bulunan ancak, zamanla yıkılıp yok olan mevlevihanenin yapımı konusunda da Dündar'dan yardım istedi. Mustafa Dündar ise Bursa'nın manevi yönünü öne çıkarmaya çalıştıklarını kaydetti. Üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde hareket ettiklerini belirten Dündar, ?Kendi ellerimizle yok ettiğimiz tarihimizi ortaya çıkartmak için olanca gücümüzle çalışıyoruz.? dedi.

Üftade Camii ve külliyesinin çevresinde yürütülmekte olan düzenleme çalışmaları hakkında bilgi alan Dündar, şöyle konuştu: ?Belediye olarak geçtiğimiz günlerde, kentimizin tanıtımına katkıda bulunacak, tarihi ve turistik mekânları içinde alan güzergâhta dolaşan bir gezi otobüsümüz seferlere başladı. Ancak, kentimizin bazı mahalleleri maalesef bugünkü trafik koşullarına uygun sokaklara sahip değil. Özellikle, Tekke, Üç Kuzular, Somuncu Baba türbelerinin bulunduğu mahallelerimizi de, küçük minibüslerle gezdirebiliriz.?

Mustafa Dündar, dernek yöneticilerinin mevlevihane ve asansör taleplerine de olumlu yanıt verdi. Bu konuda ellerinden gelen yardımı sağlayacaklarını belirten Dündar, gerekli girişimlerde bulunacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber