Üniversiteler bilimsel yayın fakiri çıktı

Haber Giriş : 07 Ağustos 2005 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün yayınladığı rapora göre Türk üniversitelerinin bilimse atıf sayısının dünya üniversitelerinin gerisinde kaldığını ortaya koydu. Bu sonuç, hükümetle YÖK arasında gerginliğe neden olan 'üniversitlerde kalite düştü' eleştirisini doğrular nitelikte olduğunu gösterdi. Türk üniversiteleri, sosyal bilimler atıf endeksine sadece 382 yayın sokarak bu alanda varlık gösteremedi. Fen bilimleri alanında 5 bin 973, sağlık alanında ise 5 bin 468 bilimsel yayın yapıldı. Bilimsel atıf endeksine giren yayın sayısı ise toplam olarak 12 bin 57 oldu.

ODTÜ liste başı

Fen Bilimleri Atıf Endeksi kapsamında en fazla bilimsel yayın yapan üniversite, Ankara'daki Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) oldu. ODTÜ'yü sırasıyla İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi takip etti.

Sosyal bilimlerde en başarılı üniversite Bilkent Üniversitesi olurken Bilkent'i, ODTÜ, İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi takip etti.

Sosyal alanda 13 üniversite sadece birer makale yayınlayabildi. Pamukkale, Harran, Kafkas, Kahramanmaraş Sütçü İmam, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Niğde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Maltepe, Muğla, Atılım, Bahçeşehir, Çağ, Haliç, İstanbul Ticaret, İzmir Ekonomi, Okan, Ufuk, Atatürk, Fırat, Süleyman Demirel, Yüzüncü Yıl, Dicle, Osmangazi, Ondokuz Mayıs, Kocaeli, Yaşar, Balıkesir, Galatasaray Üniversitelerinden sosyal bilim alanında tek bir yayın çıkmadı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber