Büyükşehir Özürlü Hizmetleri Komisyonu toplandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özürlü Hizmetleri Komisyonu, Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal Başkanlığı'nda Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde toplandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öcal, komisyonun aldığı kararların tek tek uygulandığı söyledi.

Özürlü Hizmetleri Komisyonu toplantısında 7 gündem maddesi görüşüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan toplantıya, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Sözen, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri, Zabıta, Basın Halkla İlişkiler, İmar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden yetkililer ile ilçe belediyelerinin temsilcileri katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, komisyon toplantılarının çok koordineli bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını nasıl kolaylaştırırız konusunda çalışmalar yaparak fikirler üretiyoruz, kararlar alıyoruz. Son yıllarda Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı cadde ve kaldırım düzenlemelerinin de bu toplantılar sonucunda ortaya çıkan fikirlerin uygulanmaya başladığını gördük. Demek oluyor ki, burada alınan kararlar lafta kalmıyor, hayata geçiyor. Bu toplantıların icraata dökülmesi sevindiricidir" diye konuştu.

Toplantıda Engellilerin Erişebilirliği ile İlgili 5378 Sayılı Yasa'nın ertelenmesi değerlendirildi. Yasanın 3 yıl ertelendiğine dikkat çeken Cemal Öcal, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu yasayla ilgili gerekli çalışmaları başlatmıştık. Türkiye genelinde pek çok kamu kuruluşunun, bu alt yapıya hazırlanmamış olmasından dolayı bu yasanın ertelendiğini anlıyoruz. Umarım bu ertelenme, kamu kurumlarının eksiklerini giderme konusunda bir fırsat olur" diye konuştu.

Toplantıda, ikinci bir engelsiz taksi alınması, caddelerde engelli geçiş yollarında yapılan işgallerin önlenmesi için halkın bilinçlendirilmesi amacıyla broşür dağıtılması kararlaştırıldı. İlçe belediye temsilcileri de engelli vatandaşlar için yaptıkları çalışmalar ve planlamalar hakkında komisyon üyelerine bilgi verdi. Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu Müdürü Cahit Oğuz, toplantıda komisyon üyelerine okul birimlerini ve yapılan çalışmaları anlattı. Toplantı sonrasında komisyon üyeleri Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber