Suluova'da yaşlıların evleri bakıma alındı

Suluova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından başlatılan Evde Bakım Hizmetleri Projesi kapsamında kimsesiz, yaşlı ve engelli ailelerin kişisel bakımlarının yanı sıra evlerinin temizlik, bakım ve onarımları da yaptırılıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıf Başkanı Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, yaptığı açıklamada, "Kendi ihtiyaçlarını göremeyen, görecek durumda olmayan insanımıza yardımcı olmaya, onların çevresinden, mahallelerinden, evlerinden ayrılmadan yaşamlarını kolaylaştırmaya, maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Proje çerçevesinde kişisel bakımları yapılan yaşlı ailelerin ayrıca eksik ev malzemelerini de tedarik ettiklerini belirten Sarıfakıoğulları, birçok ailenin de evlerinin tamiratlarını yaparak boya ve badana yaptırdıklarını ifade etti.

Sarıfakıoğulları, şunları kaydetti:

"Ailelerimizin çamaşırları ve büyük ev eşyaları yıkanmakta. Ayrıca boya badana, küçük ev tamiratlarında vakfın imkanları kapsamında gerçekleştirilmekte. Bu kapsamda 7 bin lira civarında boya badana ve işçilik dahil evlerimize harcama yapılmıştır. Projemizin süresi 1 yıl olup hedefimiz yaş ve sakatlık dolayısıyla kendilerini toplumdan dışlayan anne ve babalarımızın ellerinden tutarak sevgi, saygı ve vefa duygularının ölmediğini ve değerli olduklarını onlara hatırlatıp yaşama sevinçlerini artırmaktır."

Sarıfakıoğulları, 25 aile ile başlayan projeye 25 yeni aile daha eklediklerini belirterek, "Toplam 45 ailemize önümüzdeki 1 yıl için bu hizmetler sunulacak olup projeye maddi katkı sağlayan SYDV Genel Müdürlüğüne ve ilçemiz vakıf Mütevelli heyeti üyelerimize gayretlerinden dolayı teşekkürü bir görev biliyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Murat Arslan

Yayıncı: Orhan Topal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber