Bayburt'ta yer orkidesi yetişiyor

Bayburt'ta, salebin hammaddesinin elde edildiği yer orkidesi yetiştiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar Beldesinde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Çetin Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'ta doğada kendiliğinden yetişen çok miktarda yer orkidesi bulunduğunu söyledi.

Bitkilere meraklı olduğunu ve yer orkideleriyle ilgili çeşitli araştırmalar yaptığını belirten Gültekin, "Salebin hammaddesinin elde edildiği yer orkideleri ekonomiye kazandırılmalı. Ben bu konuda bir kitapçık hazırladım ve ilgililere ulaştırdım" dedi.

Gültekin, yöre halkının yer orkidesinin ekonomik değeriyle ilgili bilgileri bulunmadığını, ancak dışarıdan gelen kişilerin bu bitkileri toplayarak götürdüklerini iddia ederek, şunları kaydetti:

"Mutlaka ilgili kurumlarca çalışma yapılarak çok kıymetli olan yer orkidesinin üretimi teşvik edilmeli. Doğada bulunan yer orkideleri ise korunmalı. Salebin hammaddesi olan ve çok sayıda ilaç yapımında da kullanılan bu bitkinin ekonomiye kazandırılması kent için önem taşımaktadır. Bu bitkinin neslinin tükenmemesi için vatandaşımıza önemli görevler düşmektedir."

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber