Yıkılmak üzere olan tarihi binalar tehlike saçıyor

Tekirdağ'da bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutan binalar faciaya davetiye çıkarıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Restore edilmediği için yıkılmak üzere olan ahşap binalar faciaya davetiye çıkarıyor. Tekirdağ'da birçok mahallede bulunan ahşap binalar, bakımsızlıktan dolayı yıkılmak üzere. Hiçbir önlem almadan çürümeye terk edilen binalar, sokaktan gelip geçenler için tehlike oluşturuyor. İl merkezinin bazı bölümlerindeki binaların çökmek üzere olduğunu belirten vatandaşlar, yanlarından geçerken korktuklarını söylüyor. Ertuğrul Mahallesi Sinemalar Sokağı'nda metruk evin bulunduğu yolun hem yaya hem de araç trafiğine açık tutulması vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar, kısa süre önce Tekirdağ Valiliği'ne ve Belediye Başkanlığı'na dilekçe toplayarak başvurmalarına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını kaydetti. Tekirdağ'da yaklaşık 200 civarında bulunan tescilli tarihi ahşap binalar, bürokratik engeller, nedeni bilinmeyen yangınlar ve doğa koşulları nedeniyle bir bir yok olurken, yıkılmaya yüz tutmuş ahşap evler de hiçbir önlem alınmamasından dolayı çevre için tehlike saçıyor. Her an çökecek gibi duran ahşap bina nedeniyle tedirgin olduklarını ifade eden sokaktaki esnaf, ?Bina çöktü çökecek ama hiçbir önlem alınmıyor. Her gün bu sokaktan onlarca insan geçiyor. Birinin üzerine çöktükten sonramı önlem alacaklar. Sokaktan onlarca insan ve araç geçiyor. Eğer bina bir insanın üstüne çökerse bunun sorunlusu kim olacak. Yetkilileri göreve çağırıyoruz.? dedi.

Ahşap binaların her gün bir parçasının çürüyerek koptuğunu belirten Ali Yiğit isimli bir vatandaş, 2- 3 katlı olan bu binaların yıkılması gerektiğini söyledi. Yıllardır bu binaların sahipsiz olduğunu söyleyen Yiğit, ?Hiç kimse ahşap evleri tamir etmiyor. Evler yıkılacak diye korkuyoruz. Üzerimize yıkılır diye evlerin yanından geçemiyoruz. Bir an önce yetkililerin önlem alması gerekir. Allah korusun çoluğun çocuğun üzerine çürüyen tahtalar düşebilir.? dedi.

Tarihi ahşap binaların restorasyon ve diğer bakım çalışmalarının önündeki en büyük engelin tarihi eser konumunda olmasından dolayı herhangi bir işlem yapılamaması olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber