Terör 8. maddeyi geri getiriyor

Haber Giriş : 07 Ağustos 2005 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörde meydana gelen artış ve askerin 'terörle mücadelede elimiz kolumuz bağlı' açıklaması hükümeti harekete geçirdi. Terörle mücadelede ağır yaptırımlar geliyor.

Hürriyet gazetesi haberine göre terör olaylarındaki tırmanış hükümeti hareket geçirdi. Asker ve polisin, ?terörle mücadelede elimiz kolumuz bağlı' isyanı da etkili olunca, AB'ye uyum çerçevesinde kısaltılan gözaltı süresinin yeniden uzatılması da dahil olmak üzere terörle mücadelede ağır yaptırımlar getiriliyor.

İngiltere'den esinlenilen Terörle Mücadele Yasası (TMY) değişikliğiyle bugün en fazla 4 gün olan gözaltı süresinin eskiden olduğu gibi iki haftaya kadar uzatılabilmesi olanağı sağlanıyor. Terör propagandası, yardım ve yataklık, güvenlik güçlerine yardım etmeme ile terör finansörlüğüne de ağır yaptırımlar öngörülüyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün, ?Türk Silahlı Kuvvetleri, kısıtlanmış yetkilerimize rağmen terörle mücadeleyi sürdürecek' açıklamasıyla gözlerin çevrildiği TMY değişikliği, 23 Ağustos'ta toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda son dönem artan terör eylemleriyle birlikte öncelikli gündem maddesi olarak ele alınacak. Prof. Feridun Yenisey başkanlığındaki 30 kişilik TMY Komisyonu, Genelkurmay, Emniyet, Jandarma, Milli İstihbarat Teşkilatı, Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve üniversitelerin ilgili birimlerinden üyelerden oluşuyor. Komisyon Eylül ortasında çalışmayı tamamlamayı planlıyor. 1 Ekimde Meclis açıldığında da bu tasarı TBMM'ye sevkedilecek ve süratle yasalaştırılacak.

8.MADDE GERİ GELİYOR

AB uyum yasalarıyla kaldırılan TMY'nin ünlü 8. maddesindeki, ?Bölücülük propagandası' suçu da geri geliyor. Hem terör örgütü ile liderini, hem de eylemlerini övmek, renklerini taşıyarak propagandasını yapmak ağır bir biçimde cezalandırılacak. İngiltere Terörle Mücadele Yasası'nda terör örgütünün renklerini taşımak, propagandası hapisle cezalandırılıyor.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber