'İnkilap' sözcüğü Bakan'ı kızdırdı!

Haber Giriş : 07 Ağustos 2005 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havza'da Atatürk evini ziyaret eden Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Atatürk'e ait bir sözde yer alan "İnkilap" sözünü görünce sözcüğün hemen değiştirilmesini istedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Havza İlçesi'nde Atatürk Evi Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında duvarda Atatürk'e ait bir sözde yer alan "inkilap" sözünü gören Bakan Özak, sorumluyu çağırarak bu yazının düzeltilmesini istedi. "İnkilap" sözcüğünün çok kötü anlama geldiğini hatırlatan Bakan Faruk Özak, sözcüğün "inkılap" olarak hemen değiştirilmesi emrini verdi.

Samsun'a önceki gün karayolu ile bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Vezirköprü'deki 8. Kunduz Yaylası Şenlikleri'ne katıldı. Burada güreşçileri yağlayıp er meydanına salan Bakan Özak, daha sonra da vatandaşları selamladı.

Güreşleri izledikten sonra Havza İlçesi'ne geçen Faruk Özak, Atatürk Evi Müzesi'ni gezdi. Gezi sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ün 28 Mayıs 1919 tarihinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere geldiği Havza'da söylediği "Muhterem Havzalılar; ilk cüreti, ilk cesareti gösteren, ilk teşkilatı yapan sizlersiniz. İnkilap ve Cumhuriyet tarihinde kahraman Havza'nın ve Havzalıların büyük yeri vardır." cümlesindeki "inkilap" kelimesini gören Özak, müzeden sorumlu memur Şenol Katkat'ı yanına çağırarak yazının değiştirilmesini istedi. "İnkilap" sözünün çok kötü anlama geldiğini ve ifadenin bu şekilde kalmasının çok yanlış olacağını kaydeden Özak, sözcüğün hemen "inkılap" olarak değiştirilmesi konusunda yetkilileri uyardı.

Müze sorumlusundan bilgi aldıktan sonra Atatürk'ün yattığı yatağın baş ucunda bulunan camekan içindeki Türk Bayrağı'na bakan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, bayrağın kötü göründüğünü ve çok iyi korunması gerektiğini söyledi. Atatürk'ün kullandığı eşyaları ve fotoğrafları tek tek inceleyen Özak, gezisinin ardından partililerle vedalaşarak Ankara'ya hareket etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber