Antalya milletvekillerinin hayatı kitaplaştırıldı

Alanya'da bir öğretmen, Antalya'nın 2. meşrutiyet dönemi mebusları ve Cumhuriyet döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde görev almış Antalya milletvekili ve senatörlerinin hayatlarını kitaplaştırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Nimet Alaettinoğlu Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcısı ve uzman felsefe grubu öğretmeni olan Celal Atik, 'Antalya'nın Vekilleri' adlı bir kitap yazdı. TBMM kütüphane arşivlerinden, çeşitli kitap, gazete ve kişilerden faydalanarak 8 mebus ile 135 senatör ve milletvekilinin hayat hikayelerini, meclis çalışmalarını kitaplaştıran Atik, 317 sayfalık kitaptan bin adet bastırdı.

Atik'in kitabına göre, Antalya'nın ilk mebusu 1908 yılında Ebuzziya Mehmet Tevfik Bey, 1920'de Atatürk'ün TBMM'yi açmasıyla ilk milletvekilleri de Ali Vehbi Seyhanlı, Halil İbrahim Özkaya, Hamdullah Suphi Tanrıöver, Hasan Tahsin Sürenkök, Mustafa Ebrişimoğlu, Mehmet Rasih Kaplan olduş. Hamdullah Suphi Tanrıöver, Antalya'nın ilk, Türkiye'nin ikinci Milli Eğitim Bakanı olarak görev yaptı. TBMM'nin ilk bayan milletvekillerinden Türkan Baştuğ Örs, Antalya'nın da ilk bayan milletvekili oldu. CHP'nin eski Genel Başkanları'ndan Deniz Baykal, 1973 yılından beri 8 dönem seçilerek 'TBMM'de en uzun kalan Antalyalı vekil' unvanı kazandı.

TBMM'de yaptığı araştırmada bu kitabın aynısından bulamadığını ifade eden Atik, kitabı bütün milletvekillerine ve TBMM'ye göndereceğini söyledi. Atik, "Bu tür bir çalışmayı konuya olan ilgimden dolayı yaptım. Kendi imkanlarımla bastırdığım kitabı görenler çok beğeniyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber