Emekli TSK mensuplarının koruma önlemleri kaldırıldı

Haber Giriş : 07 Ağustos 2005 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özkasnak: Güvenlik ortamı kalkıyor

Genelkurmay Başkanlığı, emekli TSK mensuplarının koruma önlemlerini kaldırdı. Orgeneral rütbesinin altındaki rütbelerden emekli olmuş emekli generaller, TSK'nın tahsis ettiği lojmanlardan çıkarılıyor, koruma görevlileri de geri çekiliyor. Uygulama, ordu içinde tartışma yarattı

Genelkurmay Başkanlığı, emekli TSK mensuplarının koruma önlemlerini kaldırdı. Orgeneral rütbesinin altındaki rütbelerden emekli olmuş emekli generaller, TSK'nın tahsis ettiği lojmanlardan çıkarılıyor, koruma görevlileri de geri çekiliyor. Uygulama, ordu içinde tartışma yarattı.

TSK'nın yeni uygulamasıyla ilgili haber, Tempo Dergisi'nin son sayısında Erdal îpekeşen'in 'Derin Ankara' isimli kulis sayfasında çıktı. Dergiye göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün talimatıyla orgeneral rütbesiyle sivil yaşama adım atanlar dışındaki birçok emekli subay lojmanlardan çıkarılmaya başlandı ve koruma görevlilerinin de geri çekileceği bildirildi.

Habere göre, başta 28 Şubat sürecinde Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri olarak görev yapan emekli tümgeneral Erol Özkasnak, Güneydoğu'da PKK'ya karşı mücadelede önemli görevler üstlenen emekli korgeneral Altay Tokat ve GATA Komutanlığı yapan Emekli Tümgeneral Ömer Şarlak da lojmandan çıkartılan emekli subaylar arasında yer alıyor.

Özkasnak konuştu

VATAN, uygulamayı emekli generallerden Erol Özkasnak'a sordu. Lojmandan çıkmasının istendiğini doğrulayan Özkasnak, koruma görevlisi ve araç tahsisini ise 'göstermelik'diye niteledi ve zaten dört yıldır bu koruma şeklini kullanmadığım söyledi. Özkasnak, soruları şöyle yanıtladı:

? Paşam Tempo dergisi korumanızın kaldırıldığını yazıyor.

Korumam şimdilik devam ediyor. Ancak korumalı lojmanı boşaltmam emredildi. Şu anda boşaltıyorum.

? Genelkurmayın bu uygulamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tabii buna neden gerek görüldüğünü Genelkurmay Başkanı'na sormak gerekir. Korumalı lojmandan çıkarılma, can güvenliğini tehdit altına sokmuştur.

? Sizce emekli generaller arasında neden böyle bir ayrım yapılıyor?

Türk Ordusu sadece orgeneraller ve onların emeklilerinden ibaret bir ordu değildir. Bu orduda erler, astsubaylar, subaylar ve diğer rütbedeki generaller de vardır... Yapılan uygulama yeterli yasal dayanağa sahip değildir. Kamu malı ve imkanları sadece emirle kullanılmaktadır.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber