Bakan'ın tatlı rüyası

Haber Giriş : 07 Ağustos 2005 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul için düşündüğü hayalini açıkladı: ?Yeni plaj yerleri bulur ve 50 tane kongre salonlu 5 yıldızlı otel yaparsak, sadece İstanbul'a 50 milyon turist gelecektir...'


KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Atilla Koç, turizmi sezonluk düşünmediklerini, 365 gün sürecek turizmi yaratmak için çalıştıklarını söyledi. Pamukkale'de incelemelerde bulunan Bakan Koç, gazetecilere Türkiye'nin turizmi için düşündüğü planlarını anlattı. Türkiye'nin turizm potansiyelini yeterince değerlendiremediğini vurgulayan Koç, ?Türkiye, turizmde kaynak itibariyle dünyanın 7, Avrupa'nın 1. ülkesi. Ama bu kaynaklardan faydalanma oranı, normal turist sayısının yüzde 1'inin altında' diye konuştu.

Kapasiteyi artırma çalışmaları

Bakan Koç, kapasiteyi artırmak amacıyla destinasyon bölgeleri oluşturulacağını ifade ederek, şunları söyledi: ?4 destinasyon bölgesi için çalışma yapıyoruz. Bunlardan biri Denizli, Aydın, İzmir ve Manisa'dır. Bu bölgede 100-150 bin yatak kapasitesi oluşturulması, 5-6 milyon turist demektir. Ayrıca Frigya destinasyonu olarak Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Uşak'ı düşünüyoruz. Balıkesir, Bursa, Yalova ise Marmara destinasyonu olacak. Kapadokya ve Orta Anadolu destinasyonu, Sivas, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat'ı kapsayacak.'

İstanbul'un denizi var plajı yok

İstanbul'un, kongre merkezleriyle turizme daha çok katkı sağlaması için de yeni düşünceleri olduğu anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ?Kongre merkezleri kurabilirsek, yeni deniz bulursak, bu tabirimi yeni kabul ederseniz... Yani İstanbul'un, o kadar denize rağmen plajı yok. Yeni plaj yerleri bulur ve yaklaşık 50 tane kongre salonlu 5 yıldızlı otel yaparsak, sadece İstanbul'a 50 milyon turist gelir' dedi.

Kleopatra her yerde yüzmüş!

Bir gazetecinin, Denizli'deki halıcılarla ilgili sözlerini hatırlatması üzerine Bakan Koç ?Ben hiç magazin olmadım. Hangi lafı söyledimse arkasındayım. Basın, tepkileri intikal ettirdi. Bana gelen tebrikleri ise ben biliyorum. Öyleyse ben doğru yoldayım, devam ediyorum' dedi. Pamukkale'ye hayat veren termal suyun bulunduğu havuzu da gezen Atilla Koç, Kleopatra'nın bu havuza girdiğinin söylenmesi üzerine ?Orta ve Batı Anadolu'da gittiğim her ilde nerede su gördüysek, (Burada Kleopatra yüzdü) dediler. Her yere yüzmeye mi geldi?' diye konuştu.


YOĞURTLAR YiĞiTLERi YEMESiN

BAKAN Atilla Koç, bakanlığında kendisinden önceki dönemi değerlendirmesini isteyen basın mensuplarına, bunun ?edep dışı bir şey olduğunu' söyledi. İlginç benzetmelerde bulunan Koç, ?Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Ona karışmam... Yeter ki yoğurtlar yiğitleri yemesin. Çalışmayı çok seviyorum. Çalışmalarımın değerlendirmesini kamuoyu, vatandaşlarımız ve başbakanımız yapar. Ben bir şey söylersem ayıp olur. Şunu unutmayın ki, yoğurdum ekşi diyen yoktur' dedi.

star




Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber