Diyarbakır'da PKK'dan mayınlı pusu: 2 asker şehit

DİYARBAKIR'ın Lice ile Kocaköy ilçeleri arasında PKK'lılar karayoluna döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile patlattıktan sonra bölgeye gelen askerleri uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte 1 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.Güvenlik güçleri PKK'lıların yol kesme eylemleri yaptığı Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarında teröristleri etkisiz hale getirmek için bu sabah operasyon düzenledi. PKK'lılar Lice ile Kocaköy ilçeleri arasındaki Kayacık yol ayrımında karayoluna tuzaklakları tahrip gücü çok yüksek olan patlayıcıyı saat 07.30 sıralarında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.Operasyon için bölgede bulunan Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Timleri de 50 metre mesafede bulundukları patlama bölgesine giderken, bölgede gizlenen teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 1 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit olurken, timdeki diğer askerler anında karşılık verdi. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçmaya çalışırken, bölgeye helikopterlerle ve karadan takviye komandolar gönderildi. Bölgede kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bölgede yol kesen teröristlere yönelik bir operasyon yapıldığını belirterek, "Teröristler önce karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettiriyorlar. Bölgeye yakın mesafede olan Jandarma Özel Harekat Timlerini de olay yerine giderken, ateş açılıyor. Çıkan çatışmada 1 astusbay ve 1 uzman çavuşumuz şehit oldu. Bölgede operasyonlar sürüyor" dedi.

HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesi yakınlarında astsubay Ahmet Ünver ile uzman Onbaşı Nuri Akdeniz'in şehit olduğu saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada bölgede operasyonların sürdüğünü söyledi.

Vali Toprak, Diyarbakır-Lice karayoyunun Kayacak Kavşağı Bölgesi'nde bölücü terör örgütü PKK'lılarca döşenen mayının imha edilmesi amacıyla Lice 2'nci Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'na Mayın Emniyet Tarama Timi'nin yakın emniyetini, Jandarma Özel Harekat Timi'nin görev yaptığını belirtti. Toprak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün saat 07.45 sıralarında arazide emniyet yerine intikal ederken, önce el yapımı patlayıcı infilak etmiş, eş zamanlı olarak patlamanın hemen ardından sayıları belirlenemeyen bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ilk ateşte 1 Jandarma Astsubay Üst Çavuş ile 1 Jandarma Uzman Onbaşı şehit olmuş ve çatışma yaşanmıştır. Çatışmayı müteakiben bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri, Kobra zırhlı araçları ve Kobra taarruz helikopterleri takviye olarak gönderilmiş ve İnsansız Hava Aracı ile havadan keşif faaliyetlerine başlanmıştır. Konu ile ilgili soruşturma ve takibat - operasyon devam etmektedir."

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN

Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarında PKK'lıların kurduğu eş zamanlı tuzakta şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Ahmet Ünver ile Jandarma Uzman Onbaşı Meihmet Nuri Akdemir için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Basına kapalı olarak düzenlenen törene Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem ile askeri erkanların yanı sıra, emniyet personeli katıldı.

Şehit askerler kılınan cenaze namazı ardından ambulanslara alınarak 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığına götörüldü. Buradan şehit Ünver'in cenazesi Mersin'in Silifke İlçesi'ne, Akdemir'in cenazesi ise Kilis'e gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber