Çorlu'da Fatih Projesi uygulamada

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Eğitimde Fatih (Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi Çorlu'da hayata geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde proje kapsamında bilgisayar sistemleri ve akıllı tahtaların kurulumu gerçekleştirildi. İlk etapta her öğretmene bir laptop, ikinci etapta ise her öğrenciye bir tablet bilgisayar verilmesini ön gören proje ile kara tahta başta olmak üzere, defter, kitap, silgi gibi araç gereçler öğrencilerin hayatından kademeli olarak çıkarılacak.

Eğitimde Fatih Projesi sonucu yeni eğitim - öğretim döneminde Çorlu'da bulunan 8 okulda bilgisayarlı eğitime geçilecek. İlk olarak Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ile Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bilgisayar sistemi kurulmaya başlandı. Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sistemin alt yapısı hazırlanırken, Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde hem alt yapı hem de sınıflarda kullanılacak olan ekranların montajı tamamlandı.

Çorlu'da Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanı sıra Cemile Yeşil Anadolu Lisesi, Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi, Çorlu İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, Atatürk Lisesi, Çorlu Anadolu Lisesi ve Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde yeni eğitim yılı başlayana kadar sistemin alt yapının hazırlanacağı ve akıllı tahta uygulamasına geçileceği belirtildi. Böylece Türkiye genelinde 3 bin 657 okulda yapılmaya başlanan akıllı tahta sistemi Çorlu'da 8 okulda uygulanmış olacak.

Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta eğitiminin her öğretmene bir laptop, her öğrenciye de bir tablet bilgisayar verilmesi ile tam manasıyla hayata geçirileceği ve proje ile defter, kitap ve kara tahta gibi alışkanlıklara son verileceği belirtildi. Liselerdeki çalışmalarının bitirilmesinden sonra kademeli olarak İlköğretim okullarına kadar indirileceği de kaydedildi.

Eğitimde Fatih (Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi ile sınıflara konulacak olan etkileşimli tahtalar led ekran, etkileşimli tahta bilgisayarı, beyaz tahta ve yeşil tahtadan oluşan düzenekten oluşacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber