Evden uzaklaşınca eşinin kıymetini anladı

Bursa'da eşine sürekli şiddet uyguladığı için evden uzaklaştırma cezası olan koca, 15 gün evden uzak kalınca eşinden özür diledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Osmangazi ilçesinde oturan 3 çocuk annesi, eşinden sürekli şiddet gördü. Ancak dayak yiyen kadın, şiddetin suç olduğunu bilmediği ve çocuklarının hatırı için kocasından şikayetçi olmadı. Çiftin her akşam kavga etmeleri üzerine komşuları polisi aradı. Olay yerine gelen ekipler, çifti karakola götürdü. Eşine şiddet uyguladığı için hakkında işlem yapılan kocaya mahkeme evden uzaklaştırma cezası verdi. 15 gün evden uzak kalan şahıs, eşinden özür diledi.

Eşinden şiddet gören kadın ise ifadesinde, "15 yıllık evliyim ve 3 çocuğum var. Eşim, evliliğimizin ilk günlerinden beri sürekli beni dövüyordu. Genellikle de alkollü olduğu zamanlarda hep tartışırdık. Yaşadığım olayları çocuklarımın huzuru bozulmasın diye şikayetçi olmuyordum. Şikayetçi olsam bile bunun kanunen önemli bir suç olduğunu düşünmüyordum. Ayrıca komşularımıza karşı mahcup olmamak için şikayetçi olmamıştım. Yine bir gün kavga ettiğimiz esnada polis kapımıza kadar geldi. Kavgayı komşularım haber vermiş. Polis merkezine gittiğimde öğrendim ki 'kadına dayak atmak' aslında önemli bir suçmuş. Kadına şiddet konusunda sert kanunların olduğunu karakolda öğrendim ve eşimden şikayetçi oldum. Dava sonunda eşim evden 15 gün uzaklaştırma cezası aldı. Çocuklardan ayrı kalmak onu da çok etkiledi ve benden özür diledi. Sonrasında şiddet olayını hiç yaşamadım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber